Komentara: 4
Pregleda: 5140

Bela lama novi stanovnik Zološkog vrta

05.01.2012. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Bela lama novi stanovnik Zološkog vrta

Najnoviji stanovnik Zološkog vrta na Paliću je bela lama, rekao je godstujuči u emisiji Lice Subotice, biolog Kristijan Ovari. Mala sneguljica je rođena u toku novogodišnje noći.

Zološki vrt od samog osnivanja ima lame, koje su su vrlo simpatična i ljupka bića, a dolaze sa peruanskih visoravni gde ih sa alpakama i vikunjama zajedno uzgajaju kao mi naše domaće ovce. Za lamu važi pravilo da ume da pljune, ali to rade samo u slučaju krajnje nužde i krajnjeg straha, ili pak kada se dva mužjaka ozbiljno potuku oko prva vodjenja stada.

Nasuprot verovanjima glavno oružje lame su vrlo jaki i šiljati papci kojima može odraslu osobu da povredi, ali zahvaljujući svojoj ljupkoj prirodi biljojeda to se retko dešava.

Sneguljica je u vrtu tek nedelju dana, ali je dobila potrebne vakcine, i već nakon prvih pola sata je trčkarala sa svojim starijim batom koji je takodje beo i rodjen je pre svega mesec dana, objašnjava Kristijan Ovari.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5140

Povezana vest

Povezane teme

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.