Komentara: 17
Pregleda: 6742

Uvođenje trepćućeg zelenog svetla u Subotici i dalje neizvesno

28.10.2014. u 13:10h
Izvor: RTV City
Iako je najavljivano, semafori u Subotici za sada neće dobiti trepćuće zeleno svetlo. Sadašnji princip rada svetlosne saobraćajne signalizacije zasnovan je na relejnim stanicama, koji se ne koristi već 40 godina, s toga ne postoje tehnički uslovi za uvođenjem zelenog trepćućeg svetla na subotičkim raskrsnicama.
Uvođenje trepćućeg zelenog svetla u Subotici i dalje neizvesno

Martin Paloš, direktor preduzeća „Selma“ je gostujući u jutarnjem programu City televizije istakao da su radnici pomenutog preduzeća pre nekoliko nedelja izvršili zamenu zastarele elektronike na semaforima na 11 raskrsnica u gradu, sa novim mikroprocesorskim digitalnim uređajima sopstvene proizvodnje, te da su po nalogu Direkcije za izgradnju grada novi uređaji postavljeni na semafore na raskrsnici Beogradskog puta i Izvorske i Bajnatske ulice, raskrsnici Štrosmajerove i ulice Braće Radić, na Paliću, kao i na E-5 putu.

Prema njegovim rečima, uvođenje trepćućeg zelenog svetla iziskuje i dobijanje određenih odobrenja i dozvola, a u nekim zemljama ono se nije pokazalo kao najbolje rešenje , s toga se još uvek ne zna da li će i kada Subotica dobiti zeleno trepćuće svetlo.

Pored 11 lokacija na kojima su postavljeni moderniji uređaji za svetlosnu saobraćajnu signalizaciju, u narednom periodu na još sedam raskrsnica izvršiće se zamena stare elektronike. Tek kada oprema bude zamenjena i na njima, ispuniće se uslovi za postavljanjem novog načina regulisanja saobraćaja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6742

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

Selma Subotica

semafor

trepćuće svetlo

zeleno trepćuće svetlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.