Komentara: 16
Pregleda: 8704

Zeleno trepćuće svetlo na leto

16.04.2012. u 16:39h
Izvor: RTV Yueco
U poslednje dve godine lokalna samouprava najavljuje uvođenje zelenog trepćućeg svetlo na semaforima. Treptači su trebali da budu uvedeni jesenas, ali zbog nedostatka novca to nije učinjeno. U Savetu za bezbednost saobraćaja u gradu kažu da je novac izdvojen i da bi na leto trebalo da bude uvedeno zeleno trepćuće svetlo.
Zeleno trepćuće svetlo na leto

Vozači koje smo anketirali kažu da bi trebalo da se uvede zeleno trepćuće svetlo. Na taj način bi se smanji broj saobraćajnih nezgoda, a vozači bi imali mogućnost da se pripreme da li da stisnu gas ili ne.

U Savetu za bezbednost saobraćaja u gradu objašnjavaju da je trepćuće zeleno svetlo signal koji bi trebalo da najavi predstojeće paljenje žutog, a potom i crvenog svetla, kako bi vozači mogli blagovremeno da se zaustave. Signal traje oko tri sekunde.

Uvođenje treptača košta od 2,5 miliona do 18 miliona dinara. Potrebno je i da se uradi studija o stanju semafora u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 16
Pregleda: 8704

Povezane vesti

Povezane teme

zeleno trepćuće svetlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.