Komentara: 21
Pregleda: 10305

Ove godine bez zelenog trepćućeg svetla

14.12.2011. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Ove godine bez zelenog trepćućeg svetla

Zbog nedostatka novca ove godine neće biti uvedeno zeleno trepćuće svetlo na semaforima. Početkom godine grad je najavio ovu investiciju sa kojom bi trebalo da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u gradu. U Direkciji za izgradnju grada kažu da treba prvo da se proveri u kom su stanju semafori u gradu i tek onda odredi gde će se uvesti zeleno trepćuće svetlo.

Iako je bilo najavljivano da će na jesen ove godine da se uvede zeleno trepćuće svetlo na semaforima koje upozorava vozače da uskoro prestaje slobodan prolaz to nije urađeno.Problem je nedostatak para u gradskom budžetu.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da uvođenje treptača košta od 2,5 miliona do 18 miliona dinara i zbog treba da se uradi studija, kako bi se znalo u kom stanju se nalaze semafori u gradu i koliko će investicija da košta. Prema njihovim iskustvima mnogi vozači smanje brzinu i zaustave se kada ugledaju pomenuti signal na semaforu.

Trepćuće zeleno svetlo je signal koji bi trebalo da najavi predstojeće paljenje žutog, a potom i crvenog svetla, kako bi vozači mogli blagovremeno da se zaustave. Signal traje oko tri sekunde.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 10305

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

zeleno trepćuće svetlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.