• Pregleda: 4718

Zeleni treptači od naredne godine?

Zbog nedostatka novca ni ove godine neće biti uvedeno zeleno trepćuće svetlo na semaforima.
Zeleni treptači od naredne godine?

Već godinu i po dana grad najavljuje ovu investiciju, koja ima za cilj da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u gradu. Semafori u gradu su vlošem stanju i u toku je njihova modernizacija. U Savetu za bezbednost saobraćaja pbjašnjavaju da je u toku sagledavanja stanja semafora po raskrsnicama i da će se onda uvesti zeleno trepćuće svetlo.

Ana Vojnić Tunić je trideset godina vozač. Kaže da do sada nije napravila ni jedan saobraćajni prekršaj i da bi bilo neophodno da se uvede zeleno trepćuće svetlo na semaforima kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.Pored toga Vozači bi imali mogućnost i da se pripreme da li da stisnu gas ili ne.

Stalno se pomera rok i najavljuju novi datumi za uvođenje zelenog trepćućeg svetla na semaforima koje upozorava vozače da uskoro prestaje slobodan prolaz. Problem je nedostatak novca, ali i zastarelost postojećih semafora.

Uvođenje treptača košta od 2,5 miliona do 18 miliona dinara i zbog toga se radi studija, kako bi se znala prava situacija po pitanju semaforizacije grada. Prema njihovim iskustvima mnogi vozači smanje brzinu i zaustave se kada ugledaju pomenuti signal na semaforu.Trepćuće zeleno svetlo je signal koji bi trebalo da najavi predstojeće paljenje žutog, a potom i crvenog svetla, kako bi vozači mogli blagovremeno da se zaustave. Signal traje oko tri sekunde.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
Lazo Odgovori
A sta ce biti kod OMV na Beogradskom putu sa semaforom sto je postavljen,i taj ce samo zuto da trepti jos godinu ipo dana??
Oskar (:icecold) Odgovori
Opet ista je ista priča da „Uvođenje treptača košta od 2,5 miliona do 18 miliona dinara“. Ajde da košta od 5 do 10 miliona ili od 13 do 18. Ali ova ogromna razlika mi je baš čudna.
no name Odgovori
A da za pocetak ukljucite u promet semafor na Prozivci?!

http://www.subotica.com/m/vesti/novi-semafor-na-prozivci-id12804.html
CIRINELA Odgovori
Bože Bože kako su predvidljivi. Pošto je jasno da elektronika za uvođenje trepćućeg svetla ne košta mnogo i da je to za njih mala zarada , osmislili su kojekave idiotske elaborate i idijotsku konstataciju da nam semafori ne valjaju i da su zastareli. Ma idi bogati a zašto ne valjaju, kako to da te konstatacije nema u izveštajuma MUP-a Srbije koji je merodavan za takvu konstataciju, kako to da se ni jednom nisu oglasili, saopštenjem ili bilo čime. Odjednom SVI ne valjaju, sve treba menjati ili bar 90%. Kako to do sada su bili dobri i pouzdani a sad odjednom su u lošem stanju? Kriminalci ostaju kriminalci. Bez tendera Modeste , nemoj da ti padne na pamet da to radiš. I to bez bar 3 ponude. A za bazen ćemo još da imamo spektakl. I mani se fazona, elaborat 3 miliona a ugradnja 2 miliona. Te marifetluke smo videli na bazenu.
suzana Odgovori
Mene ovakve gluposti nisu iznenadile,kada znam da nam je za bezbednost saobracaja u gradu Darko Antelj-strasno.Cak i u Backoj Topoli postoje dva semafora "treptaca".Isti scenario, pocinje se sa pravdanjem kako je to nasem radu potrebno ,zatim se protura prica kako je nesto staro i da prvo to staro treba obnoviti e tek onda se nesto moze uraditi i tada ce se opravdati(ustvari oprati) silni novac!
Always Ultra Odgovori
Subotica je grad vecitih najava !
clouseau Odgovori
Neverovatna cifra za modifikaciju funkcionalnosti semafora. Kao neko koje u elektronici, tvrdim da sasvim sigurno moze da se realizuje za ispod milion dinara, da se slaze sa svim standardima i da se jos pri tome neko posteno nadrpa para.
U ostalom, gde grad objavljuje konkurse za ovakve projekte, odakle znaju koliko para im treba za ovo? Za ponudjenih 18 miliona din, nekome se bez problema isplati da otvori firmu i da uradi posao i za polovinu te sume.
tuga Odgovori
clouseau
(pre 3 sata i 29 minuta)
Neverovatna cifra za modifikaciju funkcionalnosti semafora. Kao neko koje u elektronici, tvrdim da sasvim sigurno moze da se realizuje za ispod milion dinara, da se slaze sa svim standardima i da se jos pri tome neko posteno nadrpa para.
U ostalom, gde grad objavljuje konkurse za ovakve projekte, odakle znaju koliko para im treba za ovo? Za ponudjenih 18 miliona din, nekome se bez problema isplati da otvori firmu i da uradi posao i za polovinu te sume.
Pa covece cujes li ti ko vodi taj savet za bezbednost saobracaja DARKO ANTELJ , sva sreca pa nije 50 miliona dinara i ovo je super povoljno od koga je , covek je nepoderiv ni ds,dss sps ni svi ostali bivsi i sadasnji njegovi kompanjoni mu nista nemogu sramota jedna......
aleksandar Odgovori
treptači su potrebni,tu nema govora.ali sađenje semafora na svakih petsto metara je preterano.zašto kod medicinske nije napravljen most,nego sad deca onako šale radi malo stiskaju pucad,i koji će moj kod omv?onaj ko nezna da iziđe sa sporedne na glavan put,postavi se pitanje kako je položio vozački ispit.a kod medicinske sam bio svedok da su deca neorganizovano pretrčavala put dok je profesorica bila iza dece nekih 30 metara,deca nisu kriva ali profesorica treba da zna kako se prelazi put.i zbog tuđeg nemara eto nama semafor!
no koment Odgovori
Koje godine to nisu rekli ? Samo zmajavaju ove gradjane u ovom i ovako mrtvom gradu,svi beze polako iz Subotice,bas zbog toga sto se samo gradjani lazu i nisu sposobni one osnovne uslove za funkcionisanja grada da obezbede, tj. ni im je cilj da grad ozivi.
marko Odgovori
a šta ja dobivam tim trepćućim svetlom?da će policija kažnjavati na prolazak kroz žuto?sigurnije neće biti,jer će svi preračunavati koliko još ima do crvenog..a oni divljaci koji su i do sada prolazili kroz crveno,jer su bahati,ne da im se prikočiti zbog nekog crvenog svetla..ne verujem da će se smiriti jer im trepće zeleno..
To mi je sigurnost otprilike u razini kružnog toka kod gimnazije kojem su promenili prvenstvo prolaza,jer je na svim ostalim kružnim tokovima drugačije,pa zbunjivalo ljude..hahaha..al smo zato reklamirali povećanu bezbednost stavljanjem novih znakova...glupost..
Inače,besmislenih i nepotrebnih saobraćajnih znakova po gradu ima bezbroj...otprilike i koliko fali na nekim mestima,gde ih nema,a trebalo bi biti...
Sasa Odgovori
Kod Patrije na semaforima treba hitno instalisati te semafore. Jako puno ljudi prolazi kroz crveno jer nisu oni krivi sto nije Sinhronizovano paljenje svih svetala. Nadamo se da ce Aleksandar Vucic obici sa njegovim istragama i ovaj Grad
lakumity103 Odgovori
@Marko
U potpunosti si u pravu.
Mogu da postave i ljubičasto svetlo ako hoće, divljak u saobraćaju će ostati divljak. Ko ne veruje pozivam ga da svakog dana između 10 i 12 prepodne(dovoljno je 15 min.) stane kod bivšeg bioskopa Zvezda na semaforu i gleda obilje bahatih vozača. U jednoj turi prolaza vozila ćete videti bar četiri vozača koji usput koriste mobilni, a to je jedna od najprometnijih ulica u gradu.
Ukratko, garantujem da opet neko hoće da mazne pare.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.