Komentara: 13
Pregleda: 5473

Zeleni treptači od naredne godine?

27.11.2012. u 21:45h
Izvor: RTV Yueco
Zbog nedostatka novca ni ove godine neće biti uvedeno zeleno trepćuće svetlo na semaforima.
Zeleni treptači od naredne godine?

Već godinu i po dana grad najavljuje ovu investiciju, koja ima za cilj da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u gradu. Semafori u gradu su vlošem stanju i u toku je njihova modernizacija. U Savetu za bezbednost saobraćaja pbjašnjavaju da je u toku sagledavanja stanja semafora po raskrsnicama i da će se onda uvesti zeleno trepćuće svetlo.

Ana Vojnić Tunić je trideset godina vozač. Kaže da do sada nije napravila ni jedan saobraćajni prekršaj i da bi bilo neophodno da se uvede zeleno trepćuće svetlo na semaforima kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.Pored toga Vozači bi imali mogućnost i da se pripreme da li da stisnu gas ili ne.

Stalno se pomera rok i najavljuju novi datumi za uvođenje zelenog trepćućeg svetla na semaforima koje upozorava vozače da uskoro prestaje slobodan prolaz. Problem je nedostatak novca, ali i zastarelost postojećih semafora.

Uvođenje treptača košta od 2,5 miliona do 18 miliona dinara i zbog toga se radi studija, kako bi se znala prava situacija po pitanju semaforizacije grada. Prema njihovim iskustvima mnogi vozači smanje brzinu i zaustave se kada ugledaju pomenuti signal na semaforu.Trepćuće zeleno svetlo je signal koji bi trebalo da najavi predstojeće paljenje žutog, a potom i crvenog svetla, kako bi vozači mogli blagovremeno da se zaustave. Signal traje oko tri sekunde.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5473

Povezane vesti

Povezane teme

semafor

zeleno trepćuće svetlo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.