Komentara: 1
Pregleda: 1755

ОŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ponosnа na svoje talentovane učenike

26.04.2024. u 08:46h
Izvor: Subotica.com
U klupama OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ uči mnogo dobre i vredne dece, a među njima su i oni izuzetno talentovani i daroviti, koji nižu uspehe na takmičenjima i ime škole pronose širom Srbije. Njihovi uspesi, radovi i umeće i ove godine predstavljeni su na manifestaciji „Zmajeve mlade nade“.
ОŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ponosnа na svoje talentovane učenike

Tako je Anđela Parežanin, učenica sedmog razreda, predstavila svoje rukotvorine, koje sama šije i koje prerastaju u prava umetnička dela, ali ona osvaja i najviša mesta na takmičenjima iz hemije i geografije. Luka Ivazović, učenik osmog razreda, očarao je svojom muzikom na klaviru, dok je Jelena Miljković predstavila svoje znanje iz biologije, iz koje je ostvarila sjajne rezultate na republičkom takmičenju, ali ne izostaju ni uspesi iz hemije, geografije i fizike.

ОŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ponosnа na svoje talentovane učenikeОŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ponosnа na svoje talentovane učenikeNa takmičenju iz mađarskog jezika briljirala je Dalma Bogdan, učenica sedmog razreda, koja od petog razreda ostvaruje zapažene rezultate. Svoj glumački talenat pokazala je Sofija Živanović, koju smo nedavno mogli da vidimo i u predstavi „Sirota Mileva iz Bosne u našoj civilizaciji“.

- Ovo je već četvrta godina kako na ovaj način predstavljamo uspehe naših đaka. Pre toga u centralnom delu škole postavili smo pano sa njihovim uspesima, kako bi i drugi đaci videli i ugledali se na njih – kaže psiholog Dragana Ćupurdija. – Prosvetnim radnicima danas većina vremena prolazi u bavljenju decom koja imaju delikventno i problematično ponašanje, kojima je vrlo teško pomoći. Ali je jako važno da se usmerimo i na talentovanu decu, da zajedno sa roditeljima stimulišemo njiho razvoj, podstičemo njihove uspehe i damo im vetar u leđa da istraju u tome što rade. Inače, darovitost je jednim delom urođena, a drugim delom se gradi kroz stimulaciju u odrastanju od strane roditelja. A talentovano dete je talentovano tek kada svoju darovitost potvrdi uspehom.

ОŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ponosnа na svoje talentovane učenike

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1755
Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.