Komentara: 11
Pregleda: 13543

Trepćuće zeleno svetlo na semaforima Subotice na jesen

22.01.2011. u 20:11h
Izvor: RTV Yueco
Trepćuće zeleno svetlo na semaforima Subotice na jesen

U Subotici bi na jesen na semaforima trebalo da bude uvedeno zeleno trepćuće svetlo. U Savetu za bezbednost grada kažu da su nakon priloga na yueko televiziji, koji je emitovan drugog decembra 2009.godine razmatrali potrebu uvođenja ovakve vrste svetlosne signalizacije. Uvođenjem trepćućeg svetla smanjio bi se broj nesreća, smatraju u savetu.

Trepćuće zeleno svetlo je signal koji bi trebalo da najavi predstojeće paljenje žutog, a potom i crvenog svetla, kako bi vozači mogli blagovremeno da se zaustave. Gradski Savet za bezbednost ove godine će na raskrsnicama da uvede zeleno trepćuće svetlo.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da su mišljenja stručnjaka oko uvođenja treptača podeljena. Pojedini stručnjaci smatraju da kada bi vozači videli zeleno trepćuće svetlo umesto kočnice pritisnuli bi gas.

U prilogi koji je emitovan drugog decembra 2009.godine samostalni organizator za automatsko upravljanje saobraćajem u Novom Sadu Srbislav Gugleta je rekao da je smanjen broj saobraćajnih nesreća od kada su uveli zeleno trepćuće svetlo.

Prema njihovim iskustvima mnogi vozači smanje brzinu i zaustave se kada ugledaju pomenuti signal na semaforu. Koliko će koštati grad uvođenje treptača, još uvek se ne zna. U Direkciji kažu da prvo treba da se vidi u kom su stanju semafori, a onda će se proceniti na kojim će se raskrsnicima uvesti i koliko će da košta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 13543

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.