Komentara: 40
Pregleda: 15410

Toplana se oglasila povodom februarskih (i januarskih) računa

10.03.2016. u 10:25h
Izvor: JKP "Subotička toplana"
Toplana se oglasila povodom februarskih (i januarskih) računa

JKP „Subotička toplana“ obaveštava svoje potrošače da je tokom jučerašnjeg dana počela distribucija računa za utrošenu toplotnu energiju za mesec februar 2016. godine. Toplana je, kao i u prethodnom periodu, dosledno primenjivala tarifni sistem za obračun utrošene toplotne energije donet od strane nadležnih organa lokalne samouprave, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Obzirom na veliki broj reklamacija na iznos računa za mesec januar 2016. godine, Toplana saopštava da je primenjen jednotarifni način obračuna toplotne energije za mesec februar identičan načinu obračuna primenjenim u januaru.

Obzirom da je prosečna spoljna mesečna temperatura za mesec februar bila 7oC a da je za mesec januar bila 0,81oC, saglasno tarifnom sistemu i načinu obračuna prema registrovanom utrošku toplotne energije koji važi za obračunski period za mesec februar, potrošači iz kategorije stamebnih potrošača, kao posledicu blažih meteoroloških uslova i primenjenog načina obračuna, mogu očekivati iznose računa koji će u proseku biti niži za oko 38%, uzimajući u obzir celokupno područje snabdevanja.

Iz prethodno navedenih razloga, prosečan fakturisani iznos utrošene toplotne energije  potrošača iz kategorije individualnih stambenih objekata niži je za 40% u proseku. Niži iznosi računa za grejanje za mesec februar u odnosu na mesec januar isključivo su posledica faktora koji utiču na potrošnju toplotne energije – prvenstveno prosečna spoljašnja temperatura i primenjeni način jednotarifnog obračuna registrovane potrošnje toplotne energije, zaključuju iz Toplane.

Izvor: JKP "Subotička toplana"
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 40
Pregleda: 15410

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

gradska toplana

računi za grejanje

daljinsko grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.