Komentara: 1
Pregleda: 3483

"Zla žena" ponovo nagrađena

27.11.2019. u 16:26h
Izvor: Subotica.com
Na Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen", koji je 22. novembra završen dodelom priznanja, predstava "Zla žena" u režiji Ive Milošević dobila je specijalnu nagradu žirija, dok je Milica Sužnjević proglašena najboljom glumicom za ulogu Sultane u ovoj predstavi.
"Zla žena" ponovo nagrađena

Tumačeći Sterijinu poučnu komediju sa stanovišta problema i dilema našeg vremena, predstava "Zla žena" nas na umetnički inovativan i artificijelan način suočava sa neugodnim pitanjima na teme muško-ženskih odnosa, porodičnog nasilja i društvenog licemerja - ovako je žiri Međunarodnog festivala klasike obrazložio odluku kojom je predstavi Narodnog pozorišta Subotica dodelio specijalnu nagradu. Prema rečima Miloša Stankovića, direktora ove kulturne ustanove, ova nagrada je priznanje za sve ljude koji rade u pozorištu i koji svojim zalaganjem pomažu nastanak predstava.

- Specijalna nagrada se dodeljuje za neka posebna dostignuća, kada žiri smatra da je svojom estetikom i vrhunskim umetničkim dometima, glumačkom disciplinom i zalaganjem zaslužila da dobije tu nagradu i mislim da je to velika nagrada za naše pozorište, za dostignuća našeg kompletnog ansambla i umetničkog dela, ljudi koji su zaposleni u tehnici, ali i svih koji doprinose da nastane predstava, jer je predstava ono zbog čega postoji prozorište - kaže Stanković.

"Zla žena" ponovo nagrađena

Za ulogu Sultane u predstavi "Zla žena", Milica Sužnjević je po treći put proglašena najboljom glumicom, a kako objašnjava, Sterijin komad nije nimalo lako igrati, naročito zbog toga što uloga koju tumači zahteva višežanrovsku igru.

- Zaista smo vredno radili i zahvaljujući divnoj rediteljki Ivi Milošević i kolegama u Narodnom pozorištu koji su me lepo primili, celo iskustvo stvaranja predstave za mene je bilo dragoceno. Da li je ovo moja najbolja uloga ne znam, jer sam tek na početku i nisam imala mnogo uloga, ali ono što znam, jeste da to nije pitanje uloge, već pitanje čoveka kojeg igrate i koliko ste se uživeli u taj lik. Neki glumci mogu da igraju sporedne uloge brilijantno i da im to bude najbolja uloga, ali meni je ovo za sada, pošto sam na početku, stvarno omiljena uloga i to sećanje na čitav proces i sve što sam naučila mi je najdragocenije - kaže Sužnjević. 

"Zla žena" ponovo nagrađena

Ovo nisu prve nagrade za "Zlu ženu". Na 64. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, predstava Drame na srpskom jeziku nagrađena je za scenski pokret (Ista Stepanov), za scenski govor (Dejan Sredojević) i najbolju mladu glumicu (Milica Sužnjević), dok je na 12. Pozorišnim svečanostima "Festivala pobednika festivala" u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, nagrađena za najbolju režiju (Iva Milošević) i najbolju glumicu (Milica Sužnjević).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3483

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš stanković

drama na srpskom jeziku

predstava

nagrada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.