Komentara: 0
Pregleda: 2573

Tri nagrade za "Zlu ženu" na Sterijinom pozorju

08.06.2019. u 13:30h
Izvor: TV Subotica
Sa nedavno održanog 64. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, predstava Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta „Zla žena“, vratila se sa tri nagrade. Nagrada za scenski pokret pripala je Isti Stepanov, priznanje za scenski govor dobio je Dejan Sredojević, dok je nagradu za najbolju mladu glumicu ponela Milica Sužnjević.
Tri nagrade za "Zlu ženu" na Sterijinom pozorju

Nakon više od 180 godina od nastanka, čuveni komad Jovana Sterije Popovića „Zla žena“, u režiji Ive Milošević, predstavljen je subotičkoj publici. Priča o Sultani, sa prve polovine 19. veka, koju iskrivljene, tada prihvaćene društvene norme postavljaju u surove „okvire“ ponašanja, u potpunosti je odgovarala konceptu ovogodišnjeg Sterijinog pozorja, posvećenog ženskoj emancipaciji. Privilegiju da „zlu ženu“ oživi na sceni, dobila je mlada Milica Sužnjević, čiji talenat je prepoznat i nagrađen Sterijinom nagradom iz Fonda „Dara Darinka Čalenić“.

Veoma mi znači ova nagrada, jer svakom umetniku znači neka potvrda, pogotovo umetniku u mladosti. Za mene je ova nagrada veliki podsticaj i potvrda da je neko primetio moj rad i da ga je još i nagradio. Pre svega mi je drago da je to moja prva veća i ozbiljnija uloga u pozorištu iz mog grada, u pozorištu u koje sam prvi put ikada u životu kročila i sada sam još i nagrađena za tu ulogu. Značajno mi je bilo što sam bila tu, u mom gradu, osećala sam se jako lepo, a i saradnja sa pozorištem je bila odlična i samo najlepše uspomene mogu da ponesem iz tog procesa - rekla je Sužnjević.

Tri nagrade za "Zlu ženu" na Sterijinom pozorju

U predstavi je korišćen autentičan vojvođanski dijalekt, na kom je sa glumačkom ekipom koju čine Milan Vejnović, Suzana Vuković, Dimitrije Dinić, Srđan Sekulića, Sanja Moravčić i Milica Sužnjević, radio lektor Dejan Sredojević. Scenski govor, uz stilizaciju pokreta za koju je zaslužna balerina Ista Stepanov, subotičkom pozorištu doneli su još dva priznanja na Pozorju.

- Mislim da tri Sterijine nagrade za našu predstavu, to su osam najboljih predstava iz naše zemlje, okruženja i Evrope, a znate da je Sterijino pozorje festival domaćih tekstova, pokazuju da smo u samom vrhu nagrađenih predstava - istakao je Miloš Stanković, direktor Narodnog pozorišta.

Tri nagrade za "Zlu ženu" na Sterijinom pozorju

Tri nagrade za "Zlu ženu" na Sterijinom pozorju

S obzirom na neadekvatne uslove u kojima ansambli Narodnog pozorišta rade godinama, svaki uspeh još više dobija na značaju.

- U kontinuitetu su naše predstave među najboljima u zemlji, na festivalima kao što su Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, Dani komedije u Jagodini i još neki drugi festivali na koje naše predstave odlaze i gostovanja, pokazuju da je umetnički nivo predstava izuzetno visok. S obzirom na uslove u kojima radimo i da smo podstanari u napuštenoj fabrici "Mladost", a da novu zgradu čekamo od 2007. godine, postižemo takve rezultate, a sve to zahvaljujući velikom entuzijazmu umetničkog dela i svih drugih koji učestvuju u pravljenju predstava u našem pozorištu - rekao je Stanković.

Tri nagrade za "Zlu ženu" na Sterijinom pozorju

Priliku da pogledaju Sterijinu komediju, Subotičani će imati 8. juna. To će biti i poslednje izvođenje „Zle žene“ u ovoj pozorišnoj sezoni.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2573

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš stanković

nagrada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.