• Pregleda: 1253

ŽFK "Spartak" pojačava redove za evropske izazove

Fudbalerke Spartaka uveliko se pripremaju za kvalifikacije Lige šampiona koje ih očekuju u Crnoj Gori. Kako bi postigli što bolje rezultate u Evropi i predstojećoj sezoni, prvak Srbije polako pojačava tim i angažuje nove igračice.
Foto: ŽFK "Spartak"
ŽFK "Spartak" pojačava redove za evropske izazove

Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka spremaju se za novu sezonukvalifikacioni turnir Lige šampiona koji ih očekuje od 23. do 28. avgusta u Crnoj Gori. Iza tima Borisa Arsića su već tri nedelje priprema u okviru kojih je odigran i prvi kontrolni meč.

Pripreme teku po planu. Za sada smo odigrali jednu utakmicu, gde smo bili ubedljivi. Igra koju su devojke prikazale protiv Osijeka je upravo bila onakva kakvoj težimo i kako želimo da Spartak igra. U planu je bila utakmica sa prvakom Mađarske, ali zbog reprezentativnih obaveza većine igračica njihovih i naših odložili smo taj meč. Narednog vikenda, tačnije u nedelju 6. avgusta  snage ćemo odmeriti ponovo sa prvakom Hrvatske, Osijekom, ovog puta na domaćem terenu. Nakon toga ulazimo u završnu fazu priprema i u planu je učešće na međunarodnom turniru u Španiji, gde bi odigrali tri kvalitetne utakmice koje će nam poslužiti da uigramo tim za kvalifikacije – kaže Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK "Spartak".

U pohod na Evropu Spartak će bez povređene Marije Ilić sa nekoliko novajlija u timu. Uprava kluba već je u pregovorima sa dve igračice koje će biti pojačanja za kvalifikacije i narednu sezonu.

- Priključila nam se Marsela Nasimento iz Brazila i sada je kompletiran postojeći igrački kadar. Za nekoliko dana očekujemo da nam se pridruži prvo pojačanje. Reč je o bivšoj igračici Spartaka koja se svojim igrama  već dokazala u domaćem takmičenju, a i u inostranstvu. Završne pregovore vodimo sa još jednom igračicom i ona će nam se priključiti na turniru u Španiji, ukoliko ishod razgovora bude pozitivan. Ta igračica bi  trebala  da bude adekvatno pojačanje umesto Marije Ilić koju smo vratili u drugom delu prošle sezone da bude nosilac igre i da pomogne u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sticajem okolnosti zbog njene povrede prinuđeni smo da angažujemo novu igračicu. Verujem da ćemo uspeti u tome  i da ćemo da početka kvalifikacija kompletirati tim. - rezimira Arsić

Narednu prijateljsku utakmicu sa Osijekom, Spartak će odigrati u nedelju 6. avgusta na Gradskom stadionu u 17 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.