Komentara: 7
Pregleda: 2559

Fudbalerke Spartaka u Crnoj Gori traže kartu za Ligu šampiona

23.06.2017. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
U kvalifikacijama za Ligu šampiona (22-27. avgust) ŽFK Spartak će igrati u Crnoj Gori protiv šampiona zemlje domaćina grupe, zatim Norveške i Izraela.
Fudbalerke Spartaka u Crnoj Gori traže kartu za Ligu šampiona

Žrebom koji je održan danas u Nionu prvak Srbije u ženskom fudbalu, ŽFK "Spartak", dobio je protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Plave golubice voljom žreba kao nosioc grupe dospela je u grupu 9 gde će se za prolazak među 32 najbolje ekipe Evrope boriti protiv šampiona Norveške, Izraela i domaćina kvalifikacione grupe, Crne Gore.

Odlazak u Crnu Goru bio je jedna od destinacija koje su priželjkivali iz ŽFK Spartaka, navodeći da bi im u ovom trenutku zbog teške finansijske situacije više odgovaralo da igraju u nekoj od država iz okruženja, kao što su Mađarska, Hrvatska ili Crna Gora.

U Nionu je odlučeno da protivnici Spartaka budu Avaldsnes (Norveška), Kiryat Gat (Izrael) i Breznica (Crna Gora). Kvalifikacije za Ligu šampiona igraće se od 22. do 27. avgusta.

Dobili smo tešku grupu. Najjači protivnik u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona norveški Avaldneš je u našoj grupi i sa te strane žreb nam baš i nije bio naklonjen. To je ekipa kojoj je mesto u najbolje 32 u Evropi. Pored njih i Kairat iz Izraela je takođe nezgodna ekipa. Neće nam biti lako, šta više, mnogo teži će biti prolaz u dalji krug Lige šampiona – kaže Bojan Arsić sportski direktor Spartaka. - Biće neophodno da pojačamo naš tim i osnažimo da bi mogli pričati o prolasku u dalji krug Lige šampiona. Turnir će se igrati u Podgorici na stadionima Budućnosti u Podgorici i Sutjeske u Nikšiću, gde ćemo zasigurno imati dobre uslove i vrhunske domaćine, jer sa prvakom Crne Gore, ekipom Breznice imamo prijateljske odnose. Sa tog aspekta što ne moramo daleko da putujemo žreb je bio na našoj strani.

Spartaku je ovo sedma sezona na evropskoj sceni. Do sada, prvak Srbije  tri puta je završio učešće u najelitnijem takmičenju nakon grupne faze, dok je u sezonama 2012/2013, 2013/2014 i 2015/2016 izborio plasman među 32 najbolja tima u Evropi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2559

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.