Komentara: 52
Pregleda: 9477
Video
Foto

Završetak radova na akva parku u martu 2021. godine

24.09.2020. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Usled pandemije korona virusa, konzorcijum izvođača radova na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću radio sa 50 odsto kapaciteta, što je dovelo do toga da se završetak radova pomeri za početak marta 2021. godine, izjavio je danas Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, prilikom obilaska gradilišta.
Završetak radova na akva parku u martu 2021. godine

Radovi na izgradnji akva parka i velnes centra su u punom jeku. U drugoj fazi, koja je počela u martu ove godine, do sada su završeni dečiji i hidroaero bazen, objekat sa termalnim bazenom koji će se jednim delom nalaziti unutra, a drugim delom spolja, kao i temelji za zatvorene objekte, od kojih su na nekima već postavljene ploče za prvi sprat, dok se istovremeno izrađuje krovna konstrukcija u radionici.

- Završeni su i armiračko-betonski radovi na spoljnom relaks bazenu, veći deo kanalizacione i vodovodne mreže je postavljen, a sada se trenutno rade određene elektro instalacije. Završena je i većim delom nivelizacija terena, postavljen je tucanik i u narednih 30 dana ovaj prostor će biti popločan betahonom. Prva kula sa toboganom je završena još u prvoj fazi, a pored nje se gradi druga kula koja je u završnoj fazi i ostalo je samo da se postavi poslednja ploča i deo stepeništa na koji će se montirati tobogani - rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić", dodajući da će se kompleks snabdevati iz dva termomineralna izvora.

Završetak radova na akva parku u martu 2021. godinePrema rečima gradonačelnika Stevana Bakića, koji je danas obišao gradilište, radovi na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću trebalo je da budu završeni krajem godine, međutim, usled pandemije korona virusa i posledica koje je donela sa sobom, konzorcijum izvođača je radio sa 50 odsto kapaciteta, što je dovelo do produžetka radova za još 110 dana, te je novi rok za završetak kompleksa početak marta 2021. godine. 

- Realizacijom ovog projekta razvijaće se banjski turizam, a uporedno i kongresni turizam, što će se odraziti na privredno-ekonomsko okruženje koje će mnoge domaće i strane investitore privući da svoj kapital upravo plasiraju na Paliću - poručio je gradonačelnik.

Završetak radova na akva parku u martu 2021. godinePodsetimo, kamen temeljac za izgradnju akva parka i velnes centra na Paliću položen je 15. decembra 2018. godine, a ukupna vrednost investicije iznosi 1,1 milijardu dinara, koju zajednički finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica. Kompleks će se prostirati na oko 3.000 kvadratnih metara, raspolagaće sa pet unutrašnjih i pet spoljašnjih bazena, a u objektu će moći da boravi do 2.500 korisnika.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 9477
Povezane teme

akva park

nebojša daraboš

palić akva park

akvapark

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.