Komentara: 7
Pregleda: 4596

Završena rekonstrukcija Izvorske ulice

05.06.2012. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
Nakon sveobuhvatne rekonstrukcije Braće Radića od pre par godina, kao i rekonstrukcije prilaza Majšanskom mostu, u Subotici je završena sveobuhvatna rekonstrukcija još jedne saobraćajnice od vitalnog značaja, obzirom da je tu smeštena Opšta bolnica Subotica - Izvorske ulice.
Završena rekonstrukcija Izvorske ulice

Obzirom na frekvenciju saobraćaja i građana u ovoj ulici, a kako se ne bi u više navrata izvodili podzemni i nadzemni radovi, svi radovi izvedeni su u jednom vremenskom periodu. Prvo su rekonstruisane podzemne instalacije Vodovoda i Toplane, zatim nadzemne, a potom je uređena i sama saobraćajnica.

Novi toplovod, nova vodovodna mreža, novih 90 parking mesta čije korišćenje se neće naplaćivati, nova dva natkrivena autobuska stajališta, sa klupama, nove kante za otpatke, nova rasveta i na kraju novih 360 metara asfalta prosečne širini 6,5 metara – bilans je dvomesečnih radova na rekonstrukciji Izvorske ulice. Ako se izuzmu radovi na toplovodnoj i vodovodnoj mreži, Direkcija za izgradnju grada je u nabrojane radove koje je izvelo preduzeće Vojput uložilo 27,5 miliona dinara.

Rekonstrukcijom Izvorske ulice uređen je prilaz jednoj od najfrekventnijih ustanova sa preko 1200 zaposlenih – Opštoj bolnici Subotica.

Josip Kovač Striko - Izjava za medije povodom završetka rekontrukcije Izvorske ulice

Javno komunalno preduzeće Subotička toplana u okviru ove rekonstrukcije zamenilo je i magistralni toplovod u dužini od 450 metara, dok je Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” zamenilo dvadesetometarsku liru i rekonstruisalo postojeći cevovod dužine 450 metara. Osim Izvorske, radi se i rekonstrukcija dela Porečke ulice, u dužini od 200 metara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4596
Povezane teme

Saša Vučinić

subotička bolnica

Josip Kovač Striko

Goran Bićanin

bolnica

izvorska ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.