Komentara: 20
Pregleda: 7458

Zavičajni dani 2015: Za kraj kulturno-umetnička društva, Legende i narodno veselje

12.09.2015. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Zavičajni dani", koja se po drugi put održava u našem gradu, završava se danas bogatim zabavnim programom na kojem će nastupiti brojna kulturno-umetnička društva, bend "Legende", a sve će biti začinjeno velikim narodnim veseljem na Gradskom trgu.
Zavičajni dani 2015: Za kraj kulturno-umetnička društva, Legende i narodno veselje

Tokom prethodnih 7 dana u našem gradu održana su brojna dešavanja kao što su književne večeri, konferencija beba, istorijske tribine, zavičajni turnir u malom fudbalu, akcija dobrovoljnog davanja krvi, večeri izvorne muzike, nastupi folklornih ansambala i koncerti.

Na otvaranju „Zavičajnih dana“ nastupili su Crkveni hor „Sveti Roman Melod“, brat i sestra Bojana i Nebojša Brdarić i književnik Blagoje Baković, zatim održano je i književno veče na kojem je govorio poznati akademik Matija Bećković.

U sinoćnjem, pretposlednjem danu "Zavičajnih dana" nastupila su kulturno-umetnička i pevačka društva iz Temišvara, Nevesinja, Subotice, Tavankuta, Kljajićeva, Inđije i Bečeja a veselje se nastavilo uz  koncert Dušana Svilara i Ex-Yu benda.

Zavičajni dani 2015: Za kraj kulturno-umetnička društva, Legende i narodno veselje

Poslednjeg dana manifestacije, u večernjem delu programa koji počinje u 18 časova na Gradskom trgu, u programskom bloku "Igrale se delije" nastupiće brojna kulturno umetnička i pevačka društva iz Leposavića, Novog Grada, Brčkog, Temerina, Prigrevice, Stanišića i Kneževih Vinograda, a zatim na scenu izlazi grupa "Legende".

Organizator manifestacije je Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga uz podršku Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 7458

Povezana vest

Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.