Komentara: 37
Pregleda: 21121
Foto

Zatvaranje ulica u ponedeljak, spremite veliku količinu strpljenja

25.03.2018. u 21:03h
Izvor: Subotica.com
Zatvaranje ulica u ponedeljak, spremite veliku količinu strpljenja

Zbog najavljene svečanosti povodom završetka radova na restauraciji subotičke Sinagoge i velikog broj gostiju koji je predviđen u protokolu organizacije, u ponedeljak će na snazi biti pooštrene mere bezbednosti koje će se najviše odraziti na organizaciju saobraćaja na široj teritoriji grada. Više o svečanosti u povezanoj vesti.

Iako je svečanost najavljena za sutra u ranim poslepodnevnim časovima, mnogi Subotičani su se već danas (nedelja) neprijatno iznenadili blokiranim ulicama kod Sinagoge, ali i kod Konzulata Republike Mađarske. Već danas su zatvorene ulice Dimitrija Tucovića i Rudić ulica, za sada su otvorene Trg Sinagoge, potez od Gradskog muzeja prema ulici Petefi Šandora, odnosno prema Gimnaziji i ulici Matka Vukovića. Navedeno je da nije dozvoljeno parkiranje, ali ulice su blokirane za prolaz.

Zatvaranje ulica u ponedeljak, spremite veliku količinu strpljenja

Zatvaranje ulica u ponedeljak, spremite veliku količinu strpljenja

Sa druge strane grada blokirana je ulica Park Ferenca Rajhla, od Đure Đakovića do Bose Milićević, obe strane parkinga Konzulata Republike Italije i Mađarske, dok je sama ulica Đure Đakovića za sada prohodna.

OKUPLJANJE ZVANICA PRED SINAGOGOM POČEĆE JOŠ OKO 13 ČASOVA - Organizator je pozvao goste, po našem saznanju njih više od 900, da se okupe u dvorištu Sinagoge najkasnije do 13:45 časova, sama svečanost će početi u 14:30 časova, a zatim će biti održan prijem u Gradskom muzeju. Za očekivati je da se velike gužve oko Sinagoge počnu stvarati još oko 12,30 časova, a da razilaženje u većoj meri ne počne pre 16 časova.

Pored ovih ulica koje su već danas zatvorene sutra će biti skroz zatvorene ulice oko Sinagoge, odnosno pravac od Gradskog muzeja (uključujući i parking na kružnom toku kod Gimnazije) preko ulice Petefi Šandora, do kružnog toka sa Trgom žrtava fašizma. Iako u momentu pravljenja ove reportaže nije bilo vidljivijeg obeležja ili nekih naznaka oko sedišta Saveza vojvođanskih Mađara (Trg žrtva fašizma), za očekivati je da će i tamo doći do blokade ili barem otežanog saobraćaja.

Nema naznaka ni da će biti zatvorena Aleja Maršala Tita, kao ni kružni tok kod muzeja.

Zatvaranje ulica u ponedeljak, spremite veliku količinu strpljenja

Iako policija nije saopštila precizan plan zatvaranja ulica, odnosno regulisanja saobraćaja, prepostavlja se iz bezbednosnih razloga, za očekivati je da će u ponedeljak u udarnom terminu (12-17 časova) biti potrebno mnogo strpljenja na široj teritoriji grada, i to prvog radnog dana, uz značajno manji broj parking mesta u užem centru grada.

Na više mesta po gradu gde su zatvorene ulice stoje obaveštenja da će ulice biti blokirane (neće biti dozvoljeno parkiranje, a pretpostavlja se i prolaz) od danas, nedelje u 12 do ponedeljka do 18 časova, uz upozorenje građanima da je zabranjeno parkiranje na trakom obeleženim mestima, te da će takva vozila "pauk" prenositi u obližnje ulice.

Izvor: Subotica.com
Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak Zatvorene ulice povodom svečanosti u Sinagogi u ponedeljak
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 37
Pregleda: 21121

Povezana vest

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

zatvaranje ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.