Komentara: 34
Pregleda: 6831

Imunizacija se nastavlja za vikend, ambulanta u Kumičićevoj izlazi iz kovid režima

22.01.2021. u 14:10h > 15:10
Izvor: Subotica.com
Imunizacija se nastavlja za vikend, ambulanta u Kumičićevoj izlazi iz kovid režima

Tokom jučerašnjeg dana u Novoj opštini je vakcinisan 571 građanin, odnosno oko 139 građana više nego što je planirano na osnovu prijava putem eUprave, dok je danas do 11 časova broj građana koji je primio prvu antikovid vakcinu iznosio 138.

Gradonačelnik Stevan Bakić, zahvalio se medicinskim radnicima na posvećenosti, ali i Subotičanima koji su, kako kaže, pokazali veliku svest i odgovornost, ne samo prema sopstvenom zdravlju, već i prema svojoj zemlji.

Imunizacija se nastavlja za vikend, ambulanta u Kumičićevoj izlazi iz kovid režima- Odluka sugrađana koji nisu preležali kovid-19 da se vakcinišu, jeste čin vrhunskog patriotizma. Oni time pomažu našoj Srbiji da se što pre vrati normalnom životu i daljem snažnom razvoju i napretku u privredi, kulturi i svim drugim oblastima koje je pandemija poremetila - ističe Bakić.

Punkt za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini radiće i predstojeći vikend, u vremenskom periodu od 8 do 18 časova, a u slučaju povećanog interesovanja postoji spremnost za povećanje kapaciteta.

Direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković, rekla je juče prilikom otvaranja punkta za masovnu vakcinaciju, da po svoju prvu dozu dolaze i građani koji se nisu prijavili preko sistema, ali da oni neće biti odbijeni.

- Dolaze i oni koji nisu prijavljeni, trudimo se da ispoštujemo i njih, mada malo remete ceo posao te ih molimo da, ukoliko nemaju ili ne mogu da sačekaju svoj termin dođu posle 15 časova. Pozive šalje eUprava i to je populacija starija od 75 godina, ima i mlađih, ali oni su verovatno ti koji nisu bili na spisku - objasnila je Beoković.

Vakcinacija u ambulanti Peščara za sve koji su dobili poziv završila se juče.

Imunizacija se nastavlja za vikend, ambulanta u Kumičićevoj izlazi iz kovid režima

Ambulanta u Kumičićevoj izlazi iz Kovid režima

Zbog smanjenog broja pacijenata, zdravstvena ambulanta u Kumičićevoj ulici od sutra, 23. januara, neće više raditi kao Kovid respiratorna ambulanta namenjena pacijentima sa simptomima infekcije kovid-19.

Svi pacijenti sa respiratornim tegobama (bol/grebanje u grlu, kašalj, bol u grudima, kratak dah, gubitak čula ukusa/mirisa, temperatura) treba da se jave isključivo u ambulantu u  Harambašićevoj  2, koja radi svakog dana u nedelji od 7 do 22 časa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 6831

Povezana vest

Povezane teme

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.