• Pregleda: 6175

"Za istim stolom" - upoznajte druge kulture kroz hranu

"Za istim stolom" - upoznajte druge kulture kroz hranu

Centar za omladinski rad (CZOR), organizacija za mlade iz Novog Sada, koja u partnerstvu sa „Omladinom JAZAS-a“ Novi Sad, Udruženjem „Mali princ 2010“ iz Šida i Kancelarijom za mlade grada Subotice sprovodi projekat „Mobilni omladinski klub – Tolerancijom i solidarnošću do održivog društva” poziva sve zainteresovane da prisustvuju događaju “Za istim stolom”.
 
U pitanju je događaj koji nudi nesvakidašnju priliku gde će se stanovnici Subotice i migranti / izbeglice sresti, razgovarati i učiti o kulturi jedni od drugih. Na trpezi će se naći lokalni specijaliteti kao i jela koja se kuvaju u kućama Pakistana, Avganistana i drugih država Bliskog Istoka.

Recepte će sa Subotičanima podeliti žene i muškarci stacionirani u Prihvatno-tranzitnom centru u Subotici, a jela će pripremiti učenici ekonomske srednje škole “Bosa Milićević”.

Javni događaj koncipiralo je i pripremilo dvadeset osnaženih mladih iz Subotice koji su nakon prisustva na radionicama interkulturalnosti došli na ideju da kroz hranu, koja je osnovni deo svakodnevnog života svake kulture, približe lokalnu i izbegličku zajednicu tako što će svi zajedno sedeti za istim stolom.

Događaj će se realizovati u  sutra (četvrtak) u restoranu Spartak sa početkom od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
4
Čije su pare Odgovori
Ko plaća ručak? Šta mu je cilj?
NaIvan
Verovatno Soroš plaća ručak, a cilj mu je da se polako navikavamo na istočnjačku i muslimansku hranu.
A posle će doći navikavanje na molitve u džamijama.
MA... Odgovori
Koliko negstivnosti,dragi bivsi sugradjani!
Ovo je jedna divna zamisao! Zao mi je sto nisam u prilici da prisustvujem ovom dogadjaju . A vi bedni ogorceni ljudi,samo kuckajte komentare pune mrznje,jedino ste u tome dobri. Nikada se s mesta necete pomeriti. Za vas i jeste jedna Subotica,nista vise.
U D B A
Vodi ih kuci pa jedite ZA ISTIM STOLOM. Oni napadaju nasu decu seku,bodu,otimaju a vi ih hranite.Bravo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.