Komentara: 38
Pregleda: 13972

Više od 300 migranata transportovano na jug Srbije

28.10.2020. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
U pratnji policije i žandarmerije, nešto više od 300 migranata iz Subotice danas je transportovano u Prihvatni centar u Preševu. U subotičkom kolektivnom centru ostalo je još 160 migranata.
Više od 300 migranata transportovano na jug Srbije
Foto: Ilustracija / RTV Sreće

Zbog prisustva nešto većeg broja migranata u našem gradu, iz Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije kažu za sajt Subotica.com da je upravo danas, u skladu sa prošlonedeljnim dogovorom sa gradonačelnikom i načelnikom Policijske uprave Subotica, sprovedena akcija premeštanja više od 300 migranata iz Subotice u Prihvatni centar Preševo, na jugu Srbije.

Više od 300 migranata transportovano na jug SrbijeNa prošlonedeljnom sastanku je zajednički procenjeno da je potrebno rasteretiti Suboticu posebno kada je reč o broju migranata koji borave van našeg centra. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje se sprovode, svesni da je pritisak na ovaj deo zemlje trajan. U skladu sa dogovorom, 144 migranta iz Prihvatnog centra Subotica i još oko 160 izvan centara, prevezeno je u šest autobusa u centar na jugu. Dobili su maske i vodu, i poslati u pratnji policije i žandarmerije - navode iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Više od 300 migranata transportovano na jug Srbije

Iz Komesarijata dodaju da je u Prihvatnom centru Subotice ostalo još 160 migranata, pretežno iz Sirije, Alžira i Libije, a svi žele da idu put zemalja Zapadne Evrope. Međutim, prelazak državne granice sa Mađarskom za njih nije moguć već nekoliko meseci, otkako su tamošnje vlasti odlučile da obustave i ono malo prijema, na dve kapije po jedna osoba dnevno, samo radnim danima, kojih je bilo pre krize sa korona virusom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 13972

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

prihvatilište za migrante

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.