Komentara: 37
Pregleda: 16243
Video

Ministar policije prisustvovao jutrošnjoj akciji izmeštanja 200 migranata iz Subotice

25.11.2020. u 11:00h > 13:13
Izvor: Subotica.com
U akciji koju su jutros sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Komesarijatom za izbeglice i migracije, 200 migranata sklonjeno je sa ulica i iz obližnjih šuma, te su u četiri autobusa prevezeni u Prihvatni centar u Preševu, potvrdio je za naš sajt Komesarijat za izbeglice i migracije.
Ministar policije prisustvovao jutrošnjoj akciji izmeštanja 200 migranata iz Subotice

Kako su naveli iz Komesarijata, ovo je još jedna u nizu zajedničkih akcija institucija države s ciljem da migranti, dok su u Srbiji, budu smešteni u prihvatne centre u kojima ima mesta i sve što je potrebno za predstojeću zimu.

Policijske službenike koji su sproveli akciju, jutros je obišao i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, zajedno sa Vladimirom Rebićem, direktorom policije, i Vladimirom Cucićem, komesarom za izbeglice i migrante.

Vulin je tom prilikom istakao da ni jedan migrant ne može da bude van kampova bez odgovarajuće dozvole.

- Svi migranti u našoj zemlji imaju mogućnost i pravo da budu u našim prihvatnim centrima, tamo im je obezbeđena medicinska i svaka druga zaštita, ali svako ko napusti prihvatni centar bez dozvole, svako ko se kreće bez odgovarajuće saglasnosti, svako ko misli da može da ne poštuje zakone države Srbije, naići će na odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova - izjavio je Vulin, dodajući da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviti da vode računa da svakodnevni život ni na koji način ne bude ugrožen.

Poslednja ovakva akcija u Subotici organizovana je u 28. oktobra, o čemu smo izveštavali, kada je nešto više od 300 migranata prevezeno u Prihvatni centar u Preševu, a kako navode iz Komesarijata, nove akcije će se sprovoditi ukoliko za to ponovo bude bilo potrebe.

- Srbija se odgovorno i humano odnosi prema pitanju migracija, i tako će i nastaviti. Na današnji dan u Prihvatnom centru u Subotici smeštena su 122 migranta, među njima je najviše onih iz Sirije, Palestine i Iraka - naveli su iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 37
Pregleda: 16243
Povezana vest
Povezane teme
migranti migranti u subotici aleksandar vulin komesarijat za izbeglice ministarstvo unutrašnjih poslova migrantska kriza
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.