Komentara: 21
Pregleda: 7779

Vikend naselje ruinirano i zapušteno

20.06.2014. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
Vikend naselje na Paliću koje je zbog uništenosti nazvano Bejrut nalazi se u turističkom delu bisera Panonske nizije.
Vikend naselje ruinirano i zapušteno

Stanovnici pomenutog naselja žalili su se nadležnima da im se problemi reše, ali odgovor do danas nisu dobili. Uništene vikendice, trotoari, nedostatak javnog toaleta, nelegalno izgrađene vikendice su samo neki od problema stanovnika Vikend naselja. Direktor d.o.o. “Park Palić” je objasnio da da će uskoro da ruše nelegalne objekte, što je i potvrdio gradonačelnik Subotice.

Pre nekoliko dana Palić je predstavljen na sajmu u Budimpešti, kao turistički potencijal Vojvodine, a u samom srcu naselja su napušteni i uništeni objekti. Turisti koji dođu na Palić, ukoliko samo naprave pogrešno skretanje kod Muškog štranda naićiće na naselje nazvano -Bejrut, gde su mnoge vikendice koje su pripadale loklanoj samoupravi, “Sigmi”, “Bratstvu” potpuno uništene, a mnoge su stradale u požaru. Upravo se toga plaši i nekoliko građana koji žive u Vikend naselju, jer su česte žurke u uništenoj i oronuloj vikendici 29.novembra.

Ukoliko se govori o razvijanju turizma na Paliću, kao i gradnji Banje Palić ili Akva parka, svakako bi prvo trebalo da se uredi Vikend naselje. Problem je i što javni toaleti ne rade, a u “Parku Paliću” objašnjavaju da će 28.juna kada se otvori kupališna sezona, otključati i četiri toaleta. Gradonačelnik Subotice na pitanje novinara o situaciji u Vikend naselju, je odgovorio da nije upoznat sa konkretnim problemom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7779

Povezane vesti

Povezane teme

palić

vikend naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.