• Pregleda: 9677

Rušenje nelegalnih objekata na Paliću

Preduzeće "Park Palić" nastavilo je sa rušenjem nelegalnih objekata na prilično zapuštenom Vikend naselju na Paliću. Kako je rekao direktor ovog preduzeća Goran Gabrić, i ove godine su obezbeđena sredstva za rušenje objekata za koje postoji rešenje građevinske inspekcije, pa je tako 210.000 dinara opredeljeno za rušenje nekoliko objekata koji se nalaze nedaleko od peščane plaže. "Na prostoru na kojem se ruši ovaj objekat treba po planu detaljne regulacije da bude parking za objekte koji će biti na obali jezera", rekao je Gabrić novinarima.
Rušenje nelegalnih objekata na Paliću

U Vikend naselju ne predstavljaju problem samo nelegalni objekti, već i niz zapuštenih i napuštenih objekata vikendica subotičkih preduzeća koja su ili u stečaju, ili bankrotirala, ili njihovi vlasnici ne pokazuju nikakav interes za njih, pa su prepušteni zubu vremena i korovu.

Komentarišući ovaj problem, Gabrić je rekao da se na njegovom rešavanju radi već duže vreme, odnosno da su preduzeti neki konkretni koraci. Prvi od njih, kako je rekao, jeste izrađeni Plan detaljne regulacije koji reguliše koji objekti će i gde ostati, ostala infrastruktura, kao i lokacije za postavljanje kanalizacione mreže.

"Problemi se rešavaju po blokovima, mi smo već uradili preparcelizaciju za nekih 60 odsto naselja, tako da smo omogućili sugrađanima koji žive ovde da otkupe i legalizuju svoje parcele uz objekte", dodao je on.

Ako se nastavi ovom dinamikom, Gabrić se nada da se situacija sa ovim naseljem može rešiti naredne tri do četiri godine.

"Znači, što treba da se sruši da se sruši, da se izradi i pripremi tehnička dokumentacija za izgradnju određene infrastrukture koja je neophodna i da svi oni koji žele, a ovim putem ih i pozivam, da dođu u Park Palić i otkupe zemljište koje se nalazi uz njihov objekat i, naravno, da ga urede", kaže Gabrić.

Slična akcija rušenja nelegalnih objekata urađena je i prošle godine, kada je srušeno sedam objekata.

Izvor: RTV

povezane teme

9
Đuro Odgovori
Hmm znači 25 godina se ništa nije radilo,sad se ruši a tek treba da se"pripremi tehnička dokumentacija" ma ovo je super.Posle se čudite otkud sns na vlasti...
Forest Gamp Odgovori
Pre pocetka ove akcije za otkup povrsina pored objekata koji izlaze na jezero, imao bih
jedno jednostavno pitanje. A to je :
Šta ce se desiti u slucaju recimo (kako sa kome nadigne) ako vlasnik zabrani pristup jezeru
jednostavnom postavljanjem ograde na koji ce ispisati : ! Zabranjen pristup -privatna svojina !
I tako nase puno opevano i hvaljeno Palicko jezero preko noci postane 100% privatno .
Dostupno samo postenom krem drustvu, jer su toboze legalizovali parcele pored svojih objekata.
aaa Odgovori
Ovi ce na kraju srusiti vodo toranj
Punisher Odgovori
Sve je to lepo ali imam osecaj da ce prvo nasi politicari I lokalni mocnici pokupovati sve na obali jezera za sitne pare, pa ce tek onda da srede jezero I tako ce mali covek opet ostati Bez mogucnosti da bilo sta poseduje tamo,vikendicu ili makar Mali kiosk za prodaju palacinke. I tako ce opet umesto da pokrenu turizam I da stvore mnogo novim radnih mesta, oni ce I dalje samo da pune svoje dzepove i urlati na sav glas kako su opet napravili dobar posao za grad.... Zalosno ali tako ce biti....
goran Odgovori
Kako je krenulo pretvorice se u deponiju, a ne u banjsko turisticki, kompleks.Mnogo smo unazadovali,,,
Milan024 Odgovori
Sto je Joso, izgradio, ovi ne mogu ni da okrece..!!!!
Rusti, zna i moja nana!!!
tetka Odgovori
Jedino me zanima ko će DOBITI pardon KUPITI očišćene parcele i šta će na njima graditi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xx Odgovori
@Punisher
Nasi politicari i lokalni mocnici su to vec davno pokupovali....i to zna i gosn direktor...
drp trejd Odgovori
Gospodo politicari kada ocistite nelegalne objekte pocnite da cistite nelegalnou septicku jamu zahvaljujuci ekspertima i kupjenim diplomama uskoro vam diplome nece moci da se koristi ni za faks
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.