Komentara: 23
Pregleda: 9944

Vikend naselje na Paliću nema gazdu?

03.03.2014. u 15:19h
Izvor: RTV Yueco
Vikend naselje na Paliću nema gazdu?

Zapušteno i uništeno Vikend naselje predstavlja ruglo turističkog dela Palića. Gosti i turisti na Paliću imaju priliku da uživaju u predivnom pogledu na jezero i park, ali ukoliko odluče da malo istražuju i zađu dalje od Muškog štranda imaju priliku da vide napuštene i oronule vikedice i odmarališta nekadašnih subotičkih fabrika poput “Bratstva”, “Sigme”, “29.novembra”....Ko je zadužen za čišćenje Vikend naselja se ne zna, jer sva nadležna preduzeća prebacuju odgovornost jedni na druge.

Vikend naselje na Paliću po ruševinama, zapuštenosti i otpadu nazvano je “Bejrut”. Vikendice i odmarališta koja su pripadala radinicima “29.novembra”, “Bratstva”, ruglo je i sramota Palića i razvoja turizma, ali i onih koji su bili njegovi vlasnici ili korisnici.Problem je što su vlasnici većine objekata bili radnici i preduzeća i od kada su propala preduzeća niko o vikendicama ne vodi računa. U protekle dve decenije nije uložen ni dinar u infrastrukturu Vikend naselja, osim u postavljanje rasvete, koja ne radi. Nema sanitarnih čvorova, trotoari su uništeni, a nedostaju i kante za smeće.

U Mesnoj zajednici “Palić” kažu da oni nisu zaduženi za čišćenje i uređenje Vikend naselja, nego d.o.o. “Park Palić”. Kažu da stalno imaju pritužbe od stanovnika Vikend naselja na smeće i neuređenost i da su više puta kontaktirali nadležna preduzeća. U mesnoj zajednici ističu da radnici Čištoće centar Palića čiste dva puta nedeljno što je nedovoljno, a jednom se čisti Vikend naselje.

Ukoliko govorimo o Banji Palić, razvoju turizma,gradnji akva parka, možda bi prvo trebalo da se sredi Vikend naselje i muški štrand, a onda se zovu turisti i pokaže im je biser panonske nizije u punom sjaju i svetlu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 23
Pregleda: 9944

Povezane vesti

Povezane teme

palić

vikend naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.