Komentara: 25
Pregleda: 4785

Velika akcija sadnje drvoreda u subotu na Palićkom putu

19.11.2021. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Sve je spremno za veliku akciju pošumljavanja Segedinskog puta koju organizuje organizacija "IT Subotica 2030" u saradnji sa ekološkom organizacijom "Zelena oaza Subotica". Sadnja počinje u subotu u 10 časova, a biće položeno oko 1.500 sadnica.
Velika akcija sadnje drvoreda u subotu na Palićkom putu

Zainteresovani građani, organizacije i preduzeća mogu da se pridruže i pomognu u oplemenjivanju naše okoline, širenju gradskih pluća i daju doprinos atraktivnijem izgledu putu koji spaja Suboticu i Palić.

Mesto okupljanja je parking megamarketa "Roda" na Segedinskom (Palićkom) putu. Sanjda počinje u 10 časova, a svi koji žele da pomognu poželjno je da ponesu sa sobom lopatu ili ašov i kofu vode (balon ~5 litara).

U planu je da se posadi oko 1.500 sadnica, a napravljeno je i detaljno video uputstvo kako pravilno zasaditi sadnicu i omogućiti joj da pusti korenje, primi se i krene da raste. Na mestu okupljanja organizatori će se obratiti prisutnima i još jednom ponoviti proces sadnje. Kako bi građanima olakšali sadnju prethodnih dana mehanizacijom su napravljena su ležišta za polaganje sadnica,

Kako objašnjavaju organizatori, cilj akcije nije samo unapređenje pejzaža, već namera da se pošumljavanjem poboljša kvalitet vazduha u gradu, spreči erozija zemljišta i izgradi vetrozaštitni pojas.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST NA DELU

Organizacija "IT Subotica 2030" i Udruženje "Zelena oaza Subotica" ističu da  naš grad treba da je ponosan na činjenicu da ovde posluje veliki broj kompanija koje prepoznaju važnost pošumljavanja grada i okoline, i unapređenja kvaliteta životne sredine.

- Kompanije su se odazvale u velikom broju i donirale novac za kupovinu sadnica. Veoma smo im zahvalni na tome. Zahvaljujemo se i gradskim službama i javnim preduzećima koja su nam dala odobrenje za ovu akciju - poručuju organizatori.

Velika akcija sadnje drvoreda u subotu na Palićkom putu

Podsetimo, u okviru ove akcije planirana je sadnja na dve lokacije i to sutra, 20. novembra na Palićkom putu, a druga nedelju dana kasnije u Aleksandrovu, od bolnice do izlaza iz grada.

Kompanije članice udruženja IT Subotica 2030 izdvojile su dva miliona dinara, a kako bi se ona u potpunosti realizovala neophodno je prikupiti još toliko. Ukoliko želite da podržite ovu aktivnost, kontaktirajte organizatore.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4785

Povezane vesti

Povezane teme

pošumljavanje subotice

sadnja drveća

pošumljavanje

zelena oaza subotica

IT subotica 2030

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.