Komentara: 21
Pregleda: 4499

Krajem novembra pošumljavanje Segedinskog i Beogradskog puta, otvoren poziv za učešće kompanija

29.10.2021. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Udruženje građana "Zelena oaza Subotica" u saradnji sa organizacijom "IT Subotica 2030" organizovaće akciju podizanja drvoreda na Segedinskom i Beogradskom putu. Reč  je o sedam kilometara puta, sa obe strane, gde će biti zasađeno oko 2.800 sadnica.
Krajem novembra pošumljavanje Segedinskog i Beogradskog puta, otvoren poziv za učešće kompanija

Kako objašnjavaju iz ove dve organizacije, cilj akcije nije samo unapređenje pejzaža, već namera da se pošumljavanjem poboljša kvalitet vazduha u gradu, spreči erozija zemljišta i izgradi vetrozaštitni pojas. 

Iz Udruženja građana "Zelena oaza Subotica" i organizacije "IT Subotica 2030" pozivaju sve zainteresovane kompanije koje posluju na teritoriji Subotice i okoline da se priključe ovoj akciji, tako što će donirati sredstva za kupovinu sadnica i njihovo kasnije održavanje.

Akcija na Segedinskom putu održaće se 20. novembra, dok će se sedam dana kasnije nastaviti i na Beogradskom putu (raskrsnica sa Izvorskom ulicom do izlazne table iz grada, kod fabrike "Simex", u dužini od dva kilometra).

Ovo nije prva ovakva akcija koju sprovodi Udruženje građana "Zelena oaza Subotica". Tako je jedna od najvećih bila saniranje, čišćenje i sređivanje divlje deponije u Novom Žedniku, odnosno njeno zatvaranje i pošumljavanje u saradnji sa poznatim subotičkim kompanijama, kao i podizanje dva kilometra drvoreda između naselja Stari Žednik i Đurđin. Namera Udruženja je da se na nivou grada objedine svi ljubitelji i borci za lepšu i zdraviju životnu sredinu u jednom od glavnih ciljeva, a to je podizanje preko 120 kilometara drvoreda uz lokalne i regionalne putne pravce na teritoriji Subotice u narednim godinama.

Organizacija "IT Subotica 2030" nastala je ove godine na inicijativu subotičkih IT kompanija i obrazovnih ustanova sa namerom da Subotica postane prepoznatljiv IT centar sa živom privrednom i kongresnom scenom, ali i da pomogne u razvoju društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu koje će učiniti Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad. Osnovale su je kompanije "Infostud grupa", "Auxality", "Studio Present", "ICB Tech", "Concord Soft" i "Infora", te obrazovne ustanove Visoka tehnička škola strukovnih studija i Ekonomski fakultet.

Krajem novembra pošumljavanje Segedinskog i Beogradskog puta, otvoren poziv za učešće kompanijaSve kompanije koje žele da se uključe u ovu akciju pošumljavanja mogu kontaktirati Udruženje "Zelena oaza Subotica" putem imejla info@zelenaoaza.rs ili putem telefona 064/50-55-530.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4499

Povezane vesti

Povezane teme

pošumljavanje subotice

pošumljavanje

zelena oaza subotica

IT subotica 2030

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.