Komentara: 8
Pregleda: 4929

Večeras se očekuje sneg, zimske službe su u pripravnosti

14.12.2018. u 12:17h
Izvor: Subotica.com
Hidrometeorološki zavod Srbije za večeras je najavio sneg na severu i zapadu zemlje, a sutradan i u ostalim krajevima, te se vozačima savetuje da budu spremni i oprezni u ovim vremenskim uslovima. Iz Zimskih službi poručuju da spremno dočekuju prve snežne padavine, te da se nalaze u stanju pripravnosti za delovanje.
Večeras se očekuje sneg, zimske službe su u pripravnosti

Kako najavljuje Hidrometeorološki zavod Srbije, tokom noći između petka i subote, u većini krajeva Srbije očekuje se formiranje snežnog pokrivača debljine od 5 do 10 centimetara. Više snega se očekuje na severu i zapadu zemlje, a u subotu posle podne i na istoku, lokalno i preko 20 cm.

Iz ovog razloga, JP "Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni u vožnji i na put ne kreću bez zimske opreme i odgovarajućih pneumatika, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju saobraćajnu signalizaciju, posebno ograničenja brzine.

- Štab zimske službe i ekipe putara dežuraju 24 časa kako bi svi putevi u zemlji, shodno prioritetima održavanja, bili prohodni i bezbedni za saobraćaj, prilagođavajući stepen pripravnosti vremenskim prilikama - navodi se u saopštenju JP "Putevi Srbije".

Večeras se očekuje sneg, zimske službe su u pripravnosti

Održavanje državnih puteva u Subotici i okolini, u nadležnosti je kompanije "Vojput" koja je zadužena za čišćenje 100 kilometara auto-puta i 1.100 kilometara puteva prvog i drugog reda na 11 punktova, dok je održavanje lokalnih puteva JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje ove godine poverilo firmi "Extra-auto transport" iz Vrbasa.

Prema rečima Miloša Ljubisavljevića, rukovodioca Zimske službe ove firme, sve informacije o predstojećim vremenskim uslovima Zimska služba je primila k znaju, te da će od danas do sutra uveče biti angažovana u kompletnom sastavu i raditi dokle god bude bilo potrebe.

- Sve mašine će izaći na teren i radiće dok padavine budu trajale, odnosno dok svi putevi po planu rada zimske službe ne budu čisti i prohodni. Padavine su najavljene za danas od 17 časova pa sve do sutra uveče, prognoza se menja iz sata u sat, ali mi se pripremamo tako da će trajati do sutra uveče. Mašine i ljudstvo će biti angažovani u tri smene, što znači da će raditi non stop, a počeci i krajevi akcija organizuju se u dogovoru sa investitorom i nadzornim organom. Ono što naša služba održava jesu lokalni putevi koji su u nadležnosti upravljača puteva, što znači da Segedinski put, Beogradski put, jedan deo Kelebijskog puta održava kompanija "Vojput", a mi sve ostale - rekao je Ljubisavljević.

Večeras se očekuje sneg, zimske službe su u pripravnosti

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4929

Povezane vesti

Povezane teme

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

održavanje puteva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.