Komentara: 15
Pregleda: 3668
Foto

"Putari" spremni za zimsku sezonu

25.10.2018. u 14:10h > 17:46
Izvor: Subotica.com
Radnici i mehanizacija kompanije “Vojput” spremni su za predstojeće zimske uslove. Zimska služba će ove godine početi sa radom 15 dana ranije, odnosno 1. novembra.
"Putari" spremni za zimsku sezonu

Kompanija "Vojput" na 11 punktova ove godine održava 1.200 kilometara državnih puteva, od toga oko 100 kilometara auto-puta i 1.100 kilometara puteva prvog i drugog reda.  Punkt Subotica zadužen je za čišćenje više od 117 kilometara puteva, od kojih 104 km 1. prioriteta i 13 km 2. prioriteta.

- Spremni smo za zimsku službu sa svojih pedesetak kamiona i 4 hiljade tona soli. Očekujemo blagu zimu do sredine januara, a od januara do marta  očekuju se veće padavine i mi smo spremni za to - naglasio je Bojan Kostić, rukovodilac održavanja državnih puteva 1. i 2. reda u kompaniji “Vojput”.

Pored ranijeg početka ove godine, novina je i da će se za održavanje prohonosti puteva u zimskom periodu koristiti vlažna so, uz pomoć mešača soli.

- To nam daje značajne mogućnosti pa možemo da funkcionišemo u situacijama, kada je temperatura ispod 15 stepeni ili kada deluje vetar na put. Tako so ostaje na putu i neće biti razbačena sa strane - dodao je Kostić.

Za čišćenje oko 1200 km državnih puteva, koji su u nadležnosti ove kompanije, biće angažovano 250 ljudi na 11 punktova.

Izvor: Subotica.com
Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput" Smotra zimske službe kompanije "Vojput"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3668

Povezane vesti

Povezane teme

vojput

zimska služba

održavanje puteva

smotra zimske službe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.