Komentara: 16
Pregleda: 4942
Foto

Zimska služba spremna za predstojeće snežne dane

20.11.2018. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Na prostoru JP "Palić-Ludaš" i JP "Subotica-trans", danas je održana smotra Zimske službe koja će tokom predstojećeg zimskog perioda čistiti subotičke i palićke ulice. Posao održavanja lokalnih puteva poveren je firmi "Extra-auto transport" iz Vrbasa, dok je čišćenje puteva na Paliću pripalo JP "Palić-Ludaš".
Zimska služba spremna za predstojeće snežne dane

Na osnovu javne nabavke koju je sprovelo JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, održavanje gradskih i prigradskih saobraćajnica ove godine je povereno firmi "Extra-auto transport" iz Vrbasa, koja je danas predstavila mehanizaciju koja će čistiti ulice tokom predstojećeg zimskog perioda. Prema rečima tehničkog direktora firme Milutina Perunovića, na raspolaganju je oko 30 radnih jedinica, odnosno kamiona, traktora, telehendlera i drugih radnih mašina.

- Imamo mašine koje će čistiti biciklističke staze, platoe, trgove i uske ulice, kao i mašine koje su namenjene za čišćenje salaša u ekstremnim uslovima. Kada je u pitanju ljudstvo, učestvovaće ukupno 50 radnika, od kojih će 20 biti angažovano na čišćenju straza, platoa, trgova, autobuskih stajališta, dok će ostatak biti angažovan na mehanizaciji. Predviđeno je da se potroši ukupno 1.000 tona soli i 1.000 kubika rizle, tako da se nadam da smo dobro izanalizirali potrebe Subotice i siguran sam da ćemo uspešno odgovoriti na sve zahteve - poručio je Perunović.

Zimska služba spremna za predstojeće snežne dane

U skladu s novim Zakonom o putevima, vreme trajanja Zimske službe ove godine je produženo za mesec dana, tako što je početak rada pomeren sa 15. na 1. novembar, dok je završetak angažovanja produžen sa 15. marta na 1. april. Pored ove, Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, istakao je i to što će firma "Extra-auto transport" delovati na dva punkta, te će s jednog čistiti gradske saobraćajnice, dok će s drugog održavati prigradske ulice.

- Prema planu zimskog održavanja, koji je naše preduzeće izradilo, čišćenjem će biti obuhvaćeno 127 kilometara prigradskih ulica i 110 kilometara gradskih saobraćajnica. Takođe, imamo i 134 hiljade kvadrata pešačkih i biciklističkih staza. Kako je ove godine produžen rad Zimske službe za mesec dana i kako je u plan rada uvršteno i nekoliko novih ulica, iz budžeta grada izdvojeno je ukupno 60 miliona dinara za rad Zimske službe - rekao je Radivojević, napominjući da je zimsko održavanje puteva u zaštićenom području prirode Parka Palić povereno JP "Palić-Ludaš".

Zimska služba spremna za predstojeće snežne dane

Održavanje državnih puteva, odnosno dela auto-puta i puteva prvog i drugog reda, i ove godine pripalo je kompaniji "Vojput", koja je smotru svoje zimske mehanizacije održala krajem oktobra.

Izvor: Subotica.com
Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport" Smotra Zimske službe preduzeća "Extra-auto transport"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4942

Povezane vesti

Povezane teme

zimska služba

čišćenje snega

održavanje puteva

predrag radivojević

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

smotra zimske službe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.