Komentara: 37
Pregleda: 7181

Uživo: Skupština raspravlja o izveštaju revizora gradskog budžeta iz 2011. godine

31.01.2013. u 09:46h
Uživo: Skupština raspravlja o izveštaju revizora gradskog budžeta iz 2011. godine

U toku je prva ovogodišnja sednica Skupštine grada Subotice na kojoj su na rasporedu samo dve tačke dnevnog reda:

  • Donošenje Rešenja o imenovanju Olivere Radnić za direktorku Apoteke Subotica

  • Donošenje Preporuke nadležnim organima Gradske uprave Grada Subotice za preduzimenje mera za otklanjanje nepravilnosti i nesvrsihodnosti utvrđenih u Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Subotice za 2011. godinu

Prilog:

Prenos sednice mogli ste da pratite na našem sajtu. Uskoro sledi rezime sednice u obliku vesti.


Sa današnje sednice...

 

9:24 - Sednica je počela sa sad već standardnih "akademskih" 25 minuta zakašnjenja, uskoro sledi obraćanje Predsednice Skupštine i najava dnevnog reda.

9:25 - Odbornici Aleksandra Bukvić (Lista za Srbiju) i Arpad Katona (SDPS) su istupili iz svojih odborničkih grupa i postali samostalni odbornici

9:26 - Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice - rasprava

9:29 - Usvojen zapisnik

9:30 - Predlog dopune dnevnog reda - Ilija Maravić iz SNS-a predlaže raspravu i utvrđivanje pojedinačne odgovornosti usled utvrđenih nepravilnosti u izveštaju državnog revizora o budžetu za 2011. godinu.

9:34 - Predlog dopune tačke dnevnog reda koja je došla iz SNS-a nije prošao (10 Za, 45 protiv)

9:36 - Rasprava na temu predloga prve tačke dnevnog reda

9:57 - Posle duže nepovezane rasprave i nekoliko minuta repliciranja na temu "kumstva", na govornicu je izašao Nenad Ivanišević koji je apelovao da se odbornici vrate na temu prve tačke dnevnog reda.

10:01 - Jene Maglai iz SVM kritikuje koalicione partnere zbog načina na koji je predloženo imenovanje direktorke "Apoteka Subotica" (sugerisano je kršenja Zakona imenovanjem aktuelne odbornice na odgovornu javnu funkciju). Iako se ne slažu (SVM) sa načinom izbora i kršenjem Zakona, kao koalicioni partner podržaće ovo imenovanje.

10:06 - Slavko Parać ističe da će odbornica koja se imenuje podneti ostavku na ovu funkciju ukoliko bude izabrana. Ostaje nejasno (i nastavlja se rasprava na temu) zašto to nije urađeno ranije (pre imenovanja) pošto je koaliciona većina već podržala imenovanje samim predlogom.

10:09 - Nenad Ivanišević pročitao dopis od agencije za borbu protiv korupcije u kojoj kako kaže piše da je sve po pravilima imenovanja, Gojko Radić tvrdi da je dokumenat tumačen na način koji odgovara predlagačima.

10:24 - Tačka 1 dnevnog reda je usvojena sa 51 za, 4 protiv i 5 uzdržanih

10:25 - Na redu je druga tačka dnevnog reda - izveštaj državnog revizora. Uvodnu reč daje predsednica Skupštine Marija Kern Šolja.

Državna revizorska institucija: Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Subotice za 2011. godinu (PDF, 1.5mb)

11:58 - Nekoliko puta iz redova nekih odbornika vladajuće koalicije nepravilnosti koje su karakterisane od strane državne revizorske službe su označili kao ustvari administrativne greške, pogrešna knjiženja i tome slično. Sa ovim izjavama u skupštini ima dosta neslaganja, čak i u samoj "velikoj koaliciji".

12:21 - Učestali problemi sa simultanim prevodom (sa mađarskog na srpski) na koji se žali sve više odbornika. Ovaj problem je u poslednjih sat vremena bio i više nego očigledan pa se vrlo često mogao čuti žamor i nezadovoljstvo onih koji nisu mogli da prate sednicu. Sednica se nastavlja.

13:50 - Sednica je završena.

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 7181

Povezane vesti

Povezane teme

budžet grada subotice

budžet subotice za 2011. godinu

sednica skupštine grada

izveštaj revizora

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.