Komentara: 25
Pregleda: 6076

Skupština naložila otklanjanje nepravilnosti iz izveštaja revizora

31.01.2013. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Skupština grada Subotica usvojila je na današnjoj sednici preporuku na osnovu koje je od nadležnih organa zatraženo otklanjanje nepravilnosti utvrđenih u Izveštaju o reviziji završnog računa budžeta grada za 2011. godinu.
Skupština naložila otklanjanje nepravilnosti iz izveštaja revizora

Usvajanju ove odluke prethodila je višečasovna rasprava o samom sadržaju pomenutog izveštaja, gde je opozicija navodila da je on pun nepravilnosti, a gradonačelnik predočio konkretne mere za njihovo otklanjanje, kako se ne bi ponavljale u budućnosti.

Većinom glasova, odbornici su odbacili predlog odborničke grupe “Pokrenimo Suboticu” da se druga tačka sednice, koja se odnosi na donošenje preporuke nadležnim organima grada kako bi preduzeli mere i otklonili nepravilnosti utvrđene izveštajem revizora, preimenuje u raspravu o samom izveštaju i utvrđivanju pojedinačnih odgovornosti.

Naprednjaci smatraju da su preporuke već predviđene pomenutim izveštajem, da rokovi za njihovo ispravljanje već teku. U više navrata odbornici SNS-a iznosili su za govornicom svoj stav povodom pojedinih nalaza revizora navedenih u pomenutom izveštaju, rekavši da su u pitanju manipulacije i propusti, nedostaci i neracionalnosti u trošenju sredstava, zahtevajući pojedinačne odgovornosti.

Saša Vučinić iz redova Demokratske stranke odbacio je ove tvrdnje rekavši da je za svaku isplatu postojao ugovor, koji iako nije strogo knjigovodstveno računovodstvena isprava, uređuje namensko trošenje novca.

Odbornici SVM-a zauzeli su stav da se usvajanjem ove tačke dnevnog reda uvažavaju preporuke revizora, kako se ubuduće ne bi ponavljale greške utvrđene u izveštaju za 2011. godinu i kako bi se izgradio drugačiji odnos prema novcu od strane nosilaca vlasti.

Te korake, pred odbornicima je predstavio gradonačelnik Modest Dulić, koji je taksativno naveo šta će sve biti preduzeto na osnovu preporuka revizora.

Na kraju, prilikom glasanja, od 59 odbornika njih 51 je glasao za, sedmoro je ih bilo uzdržano, a samo jedan protiv.

Odbornici su takođe obavešteni da su Aleksandra Bukvić i Arpad Katona istupili iz svojih odborničkih grupa, te da delovanje nastavljaju kao samostalni odbornici.


Imenovana nova direktorka Apoteke Subotica

Osim mera vezanih za izveštaj revizora, odbornici su imenovali novu direktorku Apoteke Subotica, pa će tako od kraja februara na ovu funkciju stupiti Olivera Radnić. 

Kompletan snimak 6. sednice Skupštine Subotice

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 6076
Povezane vesti
Povezane teme
Grad Subotica skupština subotice budžet subotice za 2011. godinu lokalna samouprava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.