Komentara: 16
Pregleda: 25158

Uživo: Izborni dan u Subotici

24.04.2016. u 09:18h > 21:16
Izvor: Subotica.com
Danas se održavaju izbori za lokalne, pokrajinske i republičke klupe. Birališta širom Srbije su otvorena u 7, a zatvaraju se u 20 časova, do kada traje predizborna tišina. Nakon toga objavljivaćemo preliminarne rezultate iz izbornih štabova političkih stranaka i koalicija, a naši reporteri će se potruditi da budu prisutni tamo gde je najzanimljivije.
Uživo: Izborni dan u Subotici

Kao lokalni portal pratićemo isključivo dešavanja u Subotici i neposrednoj okolini, pratićemo sva dešavanja vezana za pre svega lokalne izbore, više puta tokom dana objavljivati izlaznost, kao i obilaziti glasačka mesta na teritoriji grada.

U Subotici je proglašeno 12 izbornih lista sa ukupno 477 kandidata koji će se boriti za neko od 67 odborničkih mesta. Pravo glasanja na izborima u nedelju ima 130.788 građana Subotice.

Birališta su otvorena u 7, a zatvaraju se u 20 časova do kada traje izborna tišina zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka na udaljenosti manjoj od 50 metara od biračkog mesta.

Sve nepravilnosti ili sumnjive aktivnosti koje mogu da utiču na regularnost izbora građani mogu da prijave direktno policiji, u najbližu policijsku stanicu ili putem broja 192.

Ostanite sa nama, pratite dešavanja vezana za izborni dan u Subotici.

Napomena: U cilju poštovanja izborne tišine portal subotica.com od petka u 00,01 ne odobrava komentare posetilaca, a taj režim rada biće do 20 časova kada ćemo odobravati (u skladu sa pravilnikom) ranije komentare, kao i ove koji budu postavljeni posle 20 časova.

Izborni dan - aktuelno

7,27 - U Subotici je jutros otvoreno 105 birališta

7,28 - Na biračkom mestu broj 6 prvi je glasao Subotičanin Petar Vujević

8,01 - Izlaznost na izborima za sve nivoe vlasti 2012. godine bila je 48.24%, dok je dve godine kasnije ta cifra bila tek nešto malo veća - 48.31%

8,42 - Po rečima predsednika Gradske izborne komisije u Subotici Karolja Kovača, tokom dana javljaće se predsednici biračkih mesta sa eventualnim pritužbama i uočenim nepravilnostima.

9,06 - Glasački listići za parlamentarne izbore su led sive boje, a kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije prljavo roze, dok će, kada su u pitanju pokrajinski izbori, listići biti svetlo zelene boje, a kontrolni listić boje slonove kosti.

Glasački listić sadrži redni broj koji se stavlja ispred naziva izborne liste, nazive izbornih lista, prema redosledu utvrđenom na zbirnoj listi, sa ličnim imenom prvog kandidata sa liste i napomenu da se glasa samo za jednu izbornu listu, zaokruživanjem rednog broja ispred naziva te liste.

Prilikom glasanja građani su dužni da prikažu ličnu kartu ili drugu ispravu za dokazivanje identiteta.

9,39 - Nedeljno jutro u širem centru grada protiče bez većih gužvi, oblačno vreme i povremena kiša kao da su uspavali Subotičane

10,12 - Tokom dana obilazićemo birališta u Subotica. Među prvim političarima na biralište u bivšoj fabrici "Železničar" izašao je predsednik GrO "SNS" Bogdan Laban. Ostale fotografije sa terena možete da pogledate u povezanom albumu.

Uživo: Izborni dan u Subotici

11,03 - Na glasačkom mestu u Gerontološkom centru glasao je Saša Vučinić, kandidat koalicije DS-DSHV-LDP-Nova

Uživo: Izborni dan u Subotici

11,08 - Prema podacima Gradske izborne komisije do 10 časova u Subotici je izlaznost oko 10%

12,40 - Predsednik SVM Tivadar Bunford  glasao je jutros u Osnovnoj školi "Matko Vuković".

Uživo: Izborni dan u Subotici

13,55 - Svoje građansko pravo iskoristila je i naša 92-godišnja sugrađanka koja je u pratnji ćerke glasala u OŠ "Kizur Ištvan".

- Došla sam da glasam jer je to dužnost svih nas. Bila sam na puno izbora, ne znam tačan broj, ali najznačajniji izbori za mene su bili 1945. godine. Tada sam upoznala svog sada pokojnog supruga. On je bio predsednik komisije, a ja njegova zamenica. Tako je sve počelo – kaže baka Vera.

Uživo: Izborni dan u Subotici

13,58 - Biračko mesto u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Uživo: Izborni dan u Subotici

14,20 - Prema podacima Gradske izborne komisije u Subotici je do 14 časova glasalo 28% upisanih birača.

18,19 - Po informacijama koje ima Gradski odbor Srpske napredne stranke sa svih 105 biračkih mesta izlaznost do 17 časova u Subotici je bila 37,39 odsto, što je u odnosu na 2014. blago povećanje.

18,20 - Kako je saopštio CESID izlaznost na teritoriji cele Srbije do 17 časova je 43,5 odsto.

18,20 - Birališta su otvorena do 20 časova.

18,55 - Prema podacima Gradske izborne komisije u Subotici je do 18 časova glasalo 45% upisanih birača.

19,15 - Po informacijama koje ima Gradski odbor Srpske napredne stranke sa svih 105 biračkih mesta izlaznost do 19 časova u Subotici je bila 46%.

Izvor: Subotica.com
Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici Izborni dan - glasanje u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 25158

Povezane vesti

Povezane teme

republički izbori

parlamentarni izbori

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

pokrajinski izbori

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.