Komentara: 26
Pregleda: 4062

U ponoć stupa na snagu predizborna tišina

21.04.2016. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Danas u ponoć počinje predizborna tišina koja traje do nedelje u 20 časova. Tokom tog perioda zabranjena je izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja pa u skladu sa tim sajt Subotica.com će prilagoditi svoj sadržaj, oglasni prostor, ali i ograničiti prikaz komentara i drugog sadržaja generisanog od strane posetilaca.
U ponoć stupa na snagu predizborna tišina

Izbori na svim nivoima vlasti biće održani 24. aprila (nedelja) od 7 do 20 časova. Danas u ponoć počinje predizborna tišina, do kada stranke i koalicije, koje učestvuju na izborima u nedelju, mogu da se bave predizbornim aktivnostima.

Predizborna tišina trajaće do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 24. aprila u 20 sati, a tokom ta tri dana učesnici u izbornoj kampanji ne mogu putem medija slati političke poruke i objavljivati svoje programe.

Tokom tog perioda zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka na udaljenosti manjoj od 50 metara od biračkog mesta.

BEZ POLITIČKIH BANERA, SAOPŠTENJA i KOMENTARA NA SUBOTICA.COM

U skladu sa obavezama javnog glasila sajt Subotica.com će svoj sadržaj prilagoditi prilici pa tako od ponoći neće biti vidljivi politički baneri koji su bili zakupljeni povodom kampanja, nećemo objavljivati informacije koje su na direktan način vezani za lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore, kao ni odobravati komentare posetilaca koji sadrže političke poruke, odnosno komentare na političke teme.

Izborna tišina traje do nedelje u 20 časova, a portal zadržava pravo da tokom izbornog dana (nedelja) obaveštava javnost o brojkama izlaznosti na glasačka mesta, kao i plasira informacije o javnim ličnostima koje su glasale na svojim glasačkim mestima.

Po završetku izborne tišine sajt se vraća u redovan režim rada, objavićemo komentare koji su u međuvremenu preskočeni, a u skladu su sa opštim pravilima komentarisanja, i tokom noći saopštavati informacije iz izbornih štabova.

U Subotici je proglašeno 12 izbornih lista sa ukupno 477 kandidata koji će se boriti za neko od 67 odborničkih mesta. Pravo glasanja na izborima u nedelju ima 130.788 građana Subotice.

Više informacija pogledajte u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 4062

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori u Subotici

republički izbori

parlamentarni izbori

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

pokrajinski izbori

lokalni izbori 2016

izbori 2016

predizborna tišina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.