• Pregleda: 2214

Uskoro prvi Radni centar za osobe sa invaliditetom

Tokom septembra Subotica će dobiti prvi radni centar za osobe sa invaliditetom. Osnivači radnog centra su Udruženje „Zajedno“ i OiSŠ “Žarko Zrenjanin“ , uz podršku Grada. Radni centar u vidu briketarnice će osobama sa invaliditetom omogućiti radnu terapiju, koja predstavlja deo dugotrajne profesionalne rehabilitacije.
Uskoro prvi Radni centar za osobe sa invaliditetom

Koliko radna terapija znači osobama sa invaliditetom, najbolje zna Vedran Vranešević, otac dečaka sa Daunovim sindromom. Pošto mu je sin u pubertetu, Vedran smatra da je pravo vreme da se se osmisli posao kojim bi njegov sin mogao da se bavi u budućnosti.

Radni centar za osobe sa invaliditetom biće opremljen mašinama za proizvodnju briketa, mlinom za mlevenje i viljuškarom. Projekat je finansirala humanitarna organizacija Adra.  Obaveza udruženja „Zajedno“ je bila da obezbedi prostor u kome će biti smešten radni centar. Uz podršku gradske uprave obezbeđen je prostor u MZ Makova sedmica.

U Novom Sadu postoji 9 radnih centara, koji deci sa invaliditetom omogućavaju radnu terapiju. Radni centar će biti namenjen osobama starijim od 18 godina, koje će imati obezbeđenu obuku i stručni nadzor.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
Ilona Odgovori
Ovo je za pohvalu! Puno uspeha na poćetku (koji je uvek težak), a za dalje što bolji napredak
sa što minimalnijim teškočama.
student Odgovori
Radni centar za OSI je odličan projekat. Bojim se da je proizvodnja briketa za sam početak rada centra prevelik zalogaj. Mislim da bi šnajderaj mogao biti interesantan. U svakom slučaju javite gde se briket može preuzeti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.