Komentara: 25
Pregleda: 8217

Uskoro hapšenje Nebojše Janjića zbog primanja mita?

15.06.2013. u 18:57h
Izvor: Kurir
Nebojša Janjić, blizak saradnik bivšeg ministra prostornog planiranja, danas zaposlen u Direkciji za izgradnju Subotice, uskoro bi mogao da bude uhapšen jer je uzeo novac da bi jednoj firmi izdao rešenje o odobrenju za izgradnju - tvrdi Kurir pozivajući se na svoje izvore.
Uskoro hapšenje Nebojše Janjića zbog primanja mita?

Nebojša Janjić, pomoćnik bivšeg ministra Olivera Dulića u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, uskoro bi mogao da bude priveden zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i primio mito u vrednosti od 150.000 evra, saznaje Kurir.

Kurir je već pisao da je Antonije Ušljebrka, bivši radnik „MB gas oila“, u krivičnoj prijavi naveo da je Janjić primio novac u gotovom kako bi izdao rešenje o odobrenju za izgradnju.

Odobrenje je bilo potrebno toj firmi, jednoj od glavnih trgovaca tečnim naftnim gasom, jer je u Padinskoj skeli, na zemljištu prve srpske fabrike šećera „Dimitrije Tucović“, bez dozvola izgradila skladište od 3.000 kubika.

Mito uz donaciju

- Za akt o urbanističkim uslovima i rešenje o odobrenju za izgradnju dato je 150.000 evra, i to uglavnom u kešu, uz donaciju ženskom klubu iz Subotice, odakle je Janjić rodom - naveo je u prijavi Ušljebrka.

Nebojša Janjić: Ne znam odakle im to

Janjić trenutno radi u Direkciji za izgradnju Subotice, a za Kurir je izjavio da ne zna odakle ta informacija o primanju mita.

- Prethodno ministarstvo izdalo je odobrenje, a mi smo to poništili jer ga je izdala nenadležna osoba. Onda sam ga ja opet potpisao i kad smo saznali da je raskinut ugovor o zakupu, poništili smo ga - dodaje on. Na pitanje kako je izdao saopštenje kad je zakup bio raskinut, odgovara da nije znao za to.

Već ima optužnicu

Sredinom aprila Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv Dulića i Janjića jer su firmi „Nuba“ prilikom izdavanja dozvola pribavili više od 2,5 miliona dinara. Preti im kazna od dve do 12 godina zatvora.

Više detalja na sajtu Kurira.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 8217

Povezane vesti

Povezane teme

Oliver Dulić

korupcija

nebojša janjić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.