Komentara: 115
Pregleda: 25930

Oliver Dulić i Nebojša Janjić osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja

06.10.2012. u 11:31h
Izvor: Blic
Kako Blic javlja, u toku je akcija policije koja se sprovodi po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Oliver Dulić i Nebojša Janjić biće privedeni i saslušani u policiji.
Oliver Dulić i Nebojša Janjić osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja

Bivšem ministru Oliveru Duliću policija u Subotici jutros predala zahtev za privođenje zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, ali da se isti prilikom pokušaja hapšenja pozvao na poslanički imunitet kako bi u 12 časova u Parlamentu održao konferenciju za štampu i posle koje namerava da se preda u policiji. Po novim informacijama koje su prisutne u medijima, Dulić se neće pozivati na poslanički imunitet. 

Administrativni odbor Sklupštine Srbije predložio je danas republičkom parlamentu da poslaniku Demokratske stranke Oliveru Duliću ukine imunitet, rekao je Tanjugu predsednik tog tela Zoran Babić.

Policija je privela i Subotičanina Nebojšu Janjića, bivšeg pomoćnika ministra za prostorno planiranje, kao i Zorana Drobnjaka, direktora JP Putevi Srbije.

Obraćanje bivšeg ministra Dulića novinarima

Oliver Dulić

Oliver Dulić na današnjoj konferenciji za štampu (foto Tanjug/B92)

12:40h: - Bivši ministar Oliver Dulić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se neće više pozivati na imunitet i da nema potrebe da se zbog njega sastaje ni Administrativni odbor ni Skupština. On je novinarima u republičkom parlamentu rekao da se jutros pozvao na imunitet kako bi mogao da sazove konferenciju za novinare i javnosti ukaže da se protiv njega vodi politička hajka. (Blic)

"Nemam šta da krijem i jedva čekam razgovor sa državnim organima. Očigledno se radi o političkom progonu, jer sam već mesec dana satanizovan kroz dva tabloidna medija pod kontrolom vlasti sa ciljem da se spremi teren za moje privođenje", rekao je Dulić za “Blic”.

Policija sumnja da je Dulić zloupotrebio položaj u slučaju polaganja optičkih kablova za internet sa slovenačkom firmom “Nuba invest”.

Dulić sa druge strane namerava da policiji preda dokumentaciju koja će pokazati da je 2010. godine tražio da se sprovede istraga i da je tada tužilaštvo utvrdilo da nema osnova da je zloupotrebio položaj.


Dulić bio na razgovoru u policiji, pušten dok mu Skupština zvanično ne ukine imunitet

Dulić u pratnji Homena stigao na razgovor s policijom

Dulić u pratnji Homena stigao na razgovor s policijom (foto: Kurir)

16:00h: Oliver Dulić se danas odazvao danas pozivu na razgovor u policiji. On je oko 15,30 došao u Palatu Srbije u pratnji bivšeg ministra pravde Slobodana Homena i još tri osobe, najverovatnije advokata. Kako "Blic" saznaje, njemu je u policiji rečeno da neće uzimati njegovu izjavu dok to ne bude zatražilo tužilaštvo, kao i dok mu Skupština zvanično ne ukine poslanički imunitet.

- Dobio sam optužnicu. Ona sadrži veliki broj neistina koje ću, siguran sam, uspeti da opovrgnem... Stojim na raspolaganju državnim organima i poštujem sve institucije - rekao je Dulić.


Nebojši Janjiću nakon ispitivanja ukinuta mera zadržavanja

Nebojša Janjić

Nebojša Janjić (foto: Kurir)

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas Tanjugu da je osumnjičeni v.d. direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbija" Zoran Drobnjak nakon davanja izjave u policiji pušten, a da je pomoćniku Olivera Dulića, dok je bio ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Nebojši Janjiću, određeno zadržavanje od 48 sati i on će u tom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Radisavljević je Tanjugu rekao da tužilaštvo planira da u kratkom roku, u narednih desetak dana preduzme sve neophodne dodatne radnje, a pre svega da kao svedoka ispita zaposlene u Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planirani.

Radosavljević je podsetio da Drobnjak i Janjić saslušani povodom izdavanja pet dozvola za izgradnju optičke mreže investitoru "Nubi invest" i da se sumnjiče da su tom prilikom favorizovala pomenutog investitora u pogledu brzine izdavanja i redosleda dozvola u odnosu na druga dva preduzeća - "Telekom" i "Sat - trakt".

07.10.2012, 16:00h: Nebojši Janjiću, bivšem pomoćniku ministra za životnu sredinu, danas je nakon saslušanja u Tužilaštvu za orgnizovani kriminal ukinuta mera policijiskog zadržavanja od 48 sati, saznaje "Blic". On je juče saslušan u policiji i određena mu je mera zadržavanja, a danas je saslušavan u Tužilaštvu za organizovani kriminal od 12 do 15 časova, nakon čega mu je ukinuto zadržavanje.

Nebojša Janjić rođen je 13. maja 1972. godine u Subotici. Po zanimanju je diplomirani inženjer arhitekture. U prethodnoj Vladi bio je pomoćnik ministra nadležan za urbanizam, prostorno planiranje i stanovanje u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Član je Demokratske stranke od 1997. godine.  Od 1. oktobra 2012. godine na funkciji je pomoćnika Gradonačelnika Grada Subotice za oblast investicije, urbanizam i komunalno uređenje (Službeni list Grada br. 46).


GO DS Subotica podržava Dulića i Janjića

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici izdao je saopštenje u kojem pruža punu podršku svom članu Oliveru Duliću da se pred institucijama države odbrani od političkog progona nove vlasti koja se obračunava sa funkcionerima iz Demokratske stranke, zarad tobožnje borbe protiv korupcije.

U vreme kada smo zbog politike nove Vlade Srbije zatpani drastičnim poskupljenjima životnih namirnica i komunalnih usluga, narodu se zamazuju oči hapšenjima u nameštenim političkim procesima. Potreba građana za pravdom namerno se zloupotrebljava zarad obračuna sa političkim protivnicima. Takva politika sadašnje Vlade Srbije je opasan presedan u političkom životu Srbije i neće doneti ništa dobro građanima ove zemlje.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 115
Pregleda: 25930

Povezane vesti

Povezane teme

Oliver Dulić

Demokratska stranka

nebojša janjić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.