Komentara: 49
Pregleda: 7961

Obustavljena istraga protiv Nebojše Janjića

27.01.2014. u 11:16h
Izvor: Subotica.com
Tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom prošle nedelje donelo naredbu da se protiv Nebojše Janjića, člana GrO DS i donedavnog pomoćnika bivšeg gradonačelnika Subotice, obustavi postupak istrage u predmetu koji se vodi protiv Mileta Brežnčića, a tiče se optužbe zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja tokom 2009. i 2010. godine.
Obustavljena istraga protiv Nebojše Janjića

Da podsetimo, Janjić je početkom oktobra prošle godine priveden po drugi put za samo godinu dana pod sumnjom za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja. Privođenju je prethodilo podizanje optužnice (april 2013.) protiv njega i bivšeg ministra Dulića.

Nepunih godinu dana ranije (oktobar 2012.) saslušani su i bivši Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i Zoran Drobnjak direktor “Putevi Srbije”.

Uprava kriminalističke policije u oktobru 2013. lišila je slobode i odredila meru zadržavanja do 48 sati Nebojši Janjiću (41), bivšem pomoćniku ministra Dulića i direktoru i suvlasniku firme "MB gas oil" beograđaninu Miletu Brežančiću (44). Oni su privedeni zbog postajanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz UKP.

Janjić je priveden zbog sumnje da je tokom 2009. i 2010, dok je bio pomoćnik ministra Olivera Dulića, u dva navrata primio poklon u novcu, i to ukupno 152.000 evra.

Nakon privođenja u oktobru 2013. godine, Specijalni sud je posle svedočenja Olivera Dulića ukinuo jednomesečni pritvor za Janjića.

Nebojša Janjić rođen je 13. maja 1972. godine u Subotici. Po zanimanju je diplomirani inženjer arhitekture. U prethodnoj Vladi bio je pomoćnik ministra (Olivera Dulića) nadležan za urbanizam, prostorno planiranje i stanovanje u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Član je Demokratske stranke od 1997. godine.  

Janjić je od 1. oktobra 2012. godine bio na funkciji pomoćnika Gradonačelnika Grada Subotice za oblast investicije, urbanizam i komunalno uređenje (Službeni list Grada br. 46). Većinu vremena dok je trajao istražni postupak pred Specijalnim sudom Janjić je bio angažovan i kao predsednik gradske Komisije za planove, na šta su građani negodovali.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 49
Pregleda: 7961

Povezane vesti

Povezane teme

Oliver Dulić

organizovani kriminal

nebojša janjić

specijalni sud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.