Komentara: 15
Pregleda: 6663

Nebojša Janjić pušten iz pritvora posle svedočenja Olivera Dulića

06.11.2013. u 16:38h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Specijalni sud u Beogradu ukinuo je juče pritvor bivšem pomoćniku ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Nebojši Janjiću, rečeno je Tanjugu sinoć u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.
Nebojša Janjić pušten iz pritvora posle svedočenja Olivera Dulića

Nakon što je juče svedočio u istrazi bivši ministar Oliver Dulić sud je odlučio da Janjiću ukine pritvor, pa je on popodne pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kome je proveo nešto više od mesec dana.

Direktor i suvlasnik firme "MB gas oil" Mile Brežančić protiv koga se zajedno sa Janjićem vodi istraga za sada ostaje u pritvoru.

Ranije danas Dulić je kao svedok dao iskaz u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv Janjića i Brežančića zbog sumnje da je Janjić tokom 2009. i 2010, dok je bio pomoćnik ministra Olivera Dulića, u dva navrata primio poklon u novcu, i to ukupno 152.000 evra.

Novac mu je, kako se sumnja, poklonio Brežančić kako bi objekti njegovog preduzeća dobili urbanističke i dozvole za izgradnju.

Na taj način je, kako se sumnja, omogućeno da se uknjiži pravo svojine nad objektima u vrednosti od najmanje 10 miliona evra, što je iznos imovinske koristi za Brežančića i privrednog društva "MB Gas oil".

Janjić se tereti za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a Brežančić za davanje mita i podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 6663

Povezane vesti

Povezane teme

Oliver Dulić

hapšenje

nebojša janjić

pritvor

primanje mita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.