Komentara: 15
Pregleda: 3783

Fudbaleri Spartaka poraženi od OFK Beograda (2:0)

26.09.2015. u 19:19h
Izvor: Subotica.com
U utakmici 11. kola fudbalske Super lige Spartak je danas poražen na Karaburni od OFK Beograda rezultatom 2:0. Bila je to bleda partija izabranika Stevana Mojsilovića i meč u kojem je domaćin pružio znatno bolju izgru i zasluženo pobedio.
Fudbaleri Spartaka poraženi od OFK Beograda (2:0)

Svoju crnu seriju od 5 poraza OFK Beograd je prekinuo upravo protiv Spartaka.

U ovom meču Spartak je nastupio u jednom vrlo čudnom sastavu u kojem nije bilo Miloševića, Farkaša, Antonića i Kovačevića, dok su na klupi ostali Jočić, Mrkela, Ilić i Bogunović.

Domaći su poveli u ranoj fazi meča, već u 5. minutu, preko Dekovića koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao precizno u malu mrežicu. Ni posle vođstva OFK nije stajao sa ofanzivom, ali i pored par šansi u prvom delu ostalo je 1:0.

Nagli pad kvote - Nekoliko časova pred početak ovog duela, na FB stranici Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" pojavila se informacija, citiramo:  "Dobijamo veliki broj poruka vezano za utakmicu OFK Beograd - FK Spartak, uglavnom nas svi obaveštavaju o velikom padu kvote za ovu utakmicu... Ne treba unapred donositi zaključke ali treba obratiti pažnju..."

Već na startu nastavka vrlo ozbiljna šansa za domaće, ali ovaj put odbrana plavo-belih iz Subotice u odsudnom momentu bila je na mestu. Tračak nade za Spartak pojavio se u 58' minutu meča kada dosuđen penal za subotičku ekipu, ali traljav udarac Jokića bio je lak plen za golmana domaćih.

Posle promašenog penala mogao Spartak da bude surovo kažnjen, ali odlično igranje glavom posle kornera golman Spartaka primiruje i čuva minimalni zaostatak. Nastavio je OFK da pritiska, Spartak se nije najbolje snalazio, a tačku na dobru igru domaćih stavio je Jovanović sa bele tačke posle Marinkovićevog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Nadmoć OFK Beograda može se ilustrovati poražavajućim podatkom da Spartak za 90 minuta nije imao nijedan šut u okvir gola, dok je domaći tim šutirao čak dvanaest puta. OFK je imao i 10 kornera, nasuprot Spartakova dva.

OFK Beograd - Spartak 2:0 (1:0)
Denković 5', Jovanović 86'

U narednom kolu u Suboticu dolazi Crvena zvezda, a do tada ekipa će morati ozbiljno da se presloži kako ne bi još jednom razočarali domaću publiku na gostovanju velikog rivala.

Sporne situacije sa meča iz kojih je OFK postigao pogotke

1. Proigravanje igrača koji se nalazio u ofsajd poziciji (loptom je igrao igrač krajnje desno, ali ovaj koji se nalazio iza leđa odbrane Spartaka aktivno je svojom kretnjom učestvovao u nastavku akcije) za OFK Beograd - Spartak 1:0

Fudbaleri Spartaka poraženi od OFK Beograda (2:0)

2. Dosuđeni penal u 85' minutu kada je sa nepuna dva metra u srcu šesnaesterca igrač OFK Beograda napucao igrača Spartaka u rame, koji je kako se jasno vidi ruke držao iza leđa. Sudija je bio u idelanoj poziciji, na samo par metara od mesta dešavanja

Fudbaleri Spartaka poraženi od OFK Beograda (2:0)

Skraćeni snimak (SOS kanal)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3783

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.