Komentara: 13
Pregleda: 3542

FK "Spartak" želi istragu oko glasina o nameštanja utakmice sa OFK Beogradom

28.09.2015. u 14:14h > 17:33
Izvor: FK "Spartak"
Fudbalski klub "Spartak" reagovao je saopštenjem na pisanja u određenim medijima i polemisanja u fudbalskim krugovima vezano za utakmicu 11. kola između OFK Beograd i Spartaka. Saopštenje prenosimo u celosti. Za 13 časova zakazana je sednica FSS na kojoj će biti razmatrana ova utakmica i navodi koji su se pojavili u javnosti.
FK "Spartak" želi istragu oko glasina o nameštanja utakmice sa OFK Beogradom

Kada je Partizan ne tako davno protiv Novog Pazara igrao i izgubio, bez 11 standardnih prvotimaca niko ni reč nije rekao, a sada je Spartak problem??? Znamo da ekipe pred važne utakmice odmaraju najjači sastav. Da li naš sastav treba da sastavljaju novinari i navijači ili naš trener?

Za Spartak su igrali igrači koji su bili najspremniji za meč. Oni koje želimo da „stvaramo“ kao igrače i koji jednom moraju da dobiju šansu. Kada je tu šansu pre nekog vremena dobio Plavšić niko nije rekao ni reč. Plavšić je sada prvotimac Crvene zvezde. Imamo 25 licenciranih igrača i svi moraju da dobiju šansu jer postoji i FIFA pravilo gde igrač koji odigra manje od 10% utakmica može jednostrano da raskine ugovor.

15:01h - FSS podneo disciplinsku prijavu zbog sumnje o nameštanju

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je u ponedeljak da je podneta disciplinska prijava zbog sumnje da je nameštena utakmica između OFK Beograda i Spartaka.

"Kao što smo najavili predsednik Karadžić i ja, danas je bio sastanak u sastavu Milivoje Mirkov, Žarko Stevanović, Slobodan Pajović i Vladimir Bulatović. Zaključili smo da je utakmica podigla prašinu i zato je Mirkov podneo disciplinsku prijavu i u narednih 10 dana doneće se odluka", rekao je Kokeza posle sastanka u prostorijama FSS na Terazijama.

Kokeza je najavio mogućnost da se meč poništi, iako je sporna utakmica registrovana pobedom OFK Beograda od 2:0. - "Utakmica je registrovana, ali FSS i Zajednica Superligaša imaju mogućnost, ukoliko se ustanovi da je bilo neregularnosti, da je suspenduju, ponove ili donesu drugu odluku u roku od 30 dana", dodao je Kokeza.

Imamo ugovore sa igračima koji nisu Spartakovi igrači i od kojih će naš klub imati određeni procenat ili će dobiti novac ukoliko igrač odigra ugovoreni broj minuta u toku sezone. Primer su Alić (Viljareal) i Živković i Marinković (Crvena zvezda). U interesu Spartaka je da protiv najačih klubova nastupi najjači sastav jer igrači tada mogu da bljesnu što može da prouzrokuje njihov transfer. Svedoci smo da su Mirić, Despotović, Kovačević, Mijić i Plavšić i drugi pronašli nove klubove nakon odličnih partija pruženih protiv Crvene zvezde i Partizana.

Da je Spartak pobedio OFK Beograd tada bi se digla prašina da je OFK pustio Spartak da bi Spartak pustio Crvenu zvezdu i tako u nedogled. Spartaku se oduzima osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. I na poraz, naravno. Pa zar je naša liga takva da se može pobediti ili izgubiti samo kada se to „odobri ili naredi“? Mi znamo da nije. Jer smo u poštenoj borbi za pobedu poraženi u Beogradu.

Ovo je nastavak neviđene hajke na naš klub koja je počela u prošloj sezoni. Kome smeta Spartak u Super ligi?

Zbog istine i zbog javnosti pozivamo FSS i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate. Da se javno kaže ko je kriv i ko je „nameštao“. Ali da se i javno kaže ko stoji iza ovih lažnih optužbi i da se ti koji proizvode ovakav scenario kazne i odstrane iz fudbala.

Spartak će u potpunosti sarađivati sa organima koji budu vršili ovu istragu i insistiraće da se njeni rezultati objave u javnosti.

// kraj saopštenja

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3542

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal subotica

fudbal

fudbaleri spartaka

nameštanje utakmica

regularnost takmičenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.