Komentara: 4
Pregleda: 4065

Učenici i profesori Tehničke škole sakupili blizu 1.000 evra za pomoć ugroženima

22.05.2014. u 17:41h
Izvor: Subotica.com
Još jedna u nizu akcija koje se sprovode kako u Subotici tako i u Srbiji i celom svetu dolazi nam iz Tehničke škole "Ivan Sarić" u kojoj su učestvovali učenici i profesori i u kojoj je za manje od 24 časa sakupljeno ukupno 108.705 dinara.
Učenici i profesori Tehničke škole sakupili blizu 1.000 evra za pomoć ugroženima

Svedoci smo da se humanitarne akcije za pomoć ugroženima iz poplavljenih područja održavaju na izuzetno velikom broju lokacija diljem Srbije, ali i inostranstva, a taj broj se povećava iz dana u dan.

Solidarnost koju naš narod oseća prema ovom narodu koji je izgubio dosta, ako ne i sve, posebno ima značaj kada ga organizuju i sprovode najmlađi. Njihova svest i želja da pomognu ljudima koje i ne poznaju je izuzetno human gest koji je možda pomalo i zaboravljen.

Akcija koju su juče pokrenuli učenici Tehničke škole "Ivan Sarić" dobila je epilog u velikom velikom odazivu i sasvim solidno prikupljenoj količini novca koji je odmah danas upotrebljen da bi se kupile materijalne potrepštinte, pre svega konzervirana hrana, higijenski materijal, hemijski preparati, oprema i hrana za bebe.

Učenici i profesori Tehničke škole sakupili blizu 1.000 evra za pomoć ugroženima

Za nepuna 24 časa prikupljeno je ukupno 108.705 dinara, od čega su učenici sakupili 67.570, a profesori 41.135 dinara.

- "Veoma mi je drago da je ova donacija krenula upravo od dece i da su time pokazali da su odgovorni prema društvu i da razumeju potrebe ljudi koji se danas zbog ove prirodne nepogode nalaze u vrlo teškoj situaciji. Ovo je jedna od akcija koje su planirane u narednom periodu, a sav prihod  i prikupljena sredstva će se i dalje prosleđivati ovoj grupi sugrađana. Takođe, pozvao bi i druge obrazovne ustanove da, ukoliko već nisu, slede primer naših učenika." - izjavio je Srđan Dakić, profesor fizičke kulture u Tehničkoj školi "Ivan Sarić".

Imamo informacije da su se ovako samoorganizovali učenici drugih srednjih škola iz Subotice, a potrudićemo se da saznamo kako konkretno i kako su upotrebili prikupljeno. Neki su se odrekli maturanih proslava, neki maturske garderobe, pa čak i svojih džeparaca. Neki su čak zasvirali i zapevali na Trgu i sakupili oko 45.000 dinara.

Mnogo je primera iskazane humanosti koja traje...

Tekući računi za donacije u dinarima i iz inostranstva

Izvršni odbor Javnog preduzeća „Pošta Srbije” doneo je odluku o oslobađanju plaćanja provizije za uplate humanitarne pomoći u korist računa otvorenih u cilju prikupljanja sredstava za rešavanje problema nastalih elementarnom nepogodom koja je pogodila celu Srbiju.

Pošte će primati bez naplate provizije uplate na sledeće račune:

  • 840-744141843-14  (poziv na broj 39-501-04, model 97) – uplate za Grad Beograd
  • 840-3546721-89 (poziv na broj nije obavezan) – Republika Srbija
  • devizni račun (uplate iz inostranstva): 01-504619-100193230-000000-0000

Novac iz inostranstva (iz 193 zemlje regiona i sveta) se može takođe uplatiti preko servisa PayPal, saopštilo je Ministarstvo finansija. Više info na www,floodrelief.gov.rs.

Pomoć SMS porukama na broj 1003

Pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima možete poslati putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora (Telenor, Telekom i VIP). Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Mesta u Subotici i neposrednoj okolini na kojima možete donirati su...

Da podsetimo, mesta na koijma možete da donesete pomoć namenjenu ugroženom stanovništvu možete da pogledate u povezanoj vesti "Ujedinjena Subotica i Srbija pomažu i dalje...".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4065

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.