• Pregleda: 4573

Mladi Subotičani pesmom daju podršku ugroženima od poplava

Drugi dan za redom grupa mladih, pretežno srednjoškolaca, u kasnijim poslepodnevnim časovima okupila se na centralnom trgu kako bi kroz pesmu i druženje prikupili novčane priloge za poplavom ugrožene građane kojima je naša pomoć sada vrlo važna. Druženje i zabava mladih uz pesma slali su vrlo pozitivnu energiju sa Gradskog trga. Od danas do subote je trodnevna žalost i ovakvih performansa neće biti.
Mladi Subotičani pesmom daju podršku ugroženima od poplava

Elementarna nepogoda koja je pogodila Srbiju, Bosnu, ali i Hrvatsku ujedinila je region i donela neku pozitivnu energiju koja se čini jača iz dana u dan. Velika podrška stiže iz svih gradova Srbije, solidariše se region, Evropa i čitav svet.

Subotica je jedan od gradova koji je vrlo brzo reagovao i angažovao se na više načina, od fizičke, preko tehničke, materijalne pa sve do finansijske pomoći i koja je svakako dala doprinos, a iz dana u dan solidarnost se nastavlja i na više destina punktova u gradu građani i dalje doniraju, onoliko koliko mogu.

Crveni krst radi već skoro nedelju dana bez prekida i primio je velike količine donacija kako od građana tako i od preduzetnika, ugostitelja i drugih ljudi dobre volje koji nesebično pomažu ne bi li ublažili tragediju koja je zadesila stanovnike centralne, južne i zapadne Srbije.

Pesma mladih šalju podršku

Mnogo je onih koji su učestvovali u ovim akcijama poslednjih 4-5 dana, neko više neko manje, svako u skladu sa svojim mogućnostima i koliko oseća da je potrebno. Oni na kojima svet ostaje, najmlađi, organizovali su već drugi dan humanitarne večeri u centru grada na kojima su uz akustičnu muziku zabavljali prolaznike u cilju podrške ugroženima od poplava i bar na momenat učinili centar grada "živim", a za to su nesebično bili nagrađeni od prolaznika koji su osetili njihovu pozitivnu energiju i humanitarni cilj.

Ova inicijativa mladih je za svaku pohvalu, kao i odaziv "publike". Do sada su sakupili oko 45.000 dinara koje će uplatiti na poseban račun Vlade Srbije za ugrožene od poplava.

Na mlađima svet ostaje!

Novih dešavanja ovakog tipa neće biti makar do subote s obzirom da je proglašen trodnevna žalost koja, logično, zabranjuje bilo kakave javne performanse zabavnog karaktera, a to svakako podrazumeva i muziku, iako je cilj humanitarni.

Ukoliko i vi želite da donirate, lokacije za doniranje, pored Crvenog krsta, možete da nađete u povezanoj vesti. Pored materijalne pomoći možete donirati novac putem tekućih računa (Srbija i inostranstvo) i putem SMS.

Tekući računi za donacije u dinarima i iz inostranstva

Izvršni odbor Javnog preduzeća „Pošta Srbije” doneo je odluku o oslobađanju plaćanja provizije za uplate humanitarne pomoći u korist računa otvorenih u cilju prikupljanja sredstava za rešavanje problema nastalih elementarnom nepogodom koja je pogodila celu Srbiju.

Pošte će primati bez naplate provizije uplate na sledeće račune:

  • 840-744141843-14  (poziv na broj 39-501-04, model 97) – uplate za Grad Beograd
  • 840-3546721-89 (poziv na broj nije obavezan) – Republika Srbija
  • devizni račun (uplate iz inostranstva): 01-504619-100193230-000000-0000

Novac iz inostranstva (iz 193 zemlje regiona i sveta) se može takođe uplatiti preko servisa PayPal, saopštilo je večeras Ministarstvo finansija.. Više info na www,floodrelief.gov.rs.

Pomoć SMS porukama na broj 1003

Pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima možete poslati putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora (Telenor, Telekom i VIP). Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Violeta Odgovori
Ovo je Subotica koju volim! Inicijative mladih - za svaku pohvalu.
bona fide Odgovori
Lepo!
snekica Odgovori
Predivan gest, prava Subotica. Bravo.
Lajco S. Odgovori
Sve pohvale za ove mlade ljude.

Posebno mi je drago da na slikama vidim iskljucivo mlade ljude bez lokalnih politicara koji koriste ovu nesrecu za svoju promociju ili promociju stranke ciji smo svedoci bili pre koji dan i prilikom sakupljanja pomoci u sali Tehnicke skole i prilikom slanja pomoci u vidu ljudstva na nasipe.

Zapamtite deco, najveci heroji nemaju ime i prezime, to rade anonimno i iz srca.
maja Odgovori
Zar se to meni vraca moja izgubljena Subotica?Subotica mog detinjstva,kada smo zajedno isli na radne akcije, druzili se, voleli i bili isti.
plavuša Odgovori
moj sin,srednjoškolac predložio direktoru škole,da se organizuje autobus sa đacima pa da idu puniti džakove i pomagati.Dobio je odgovor-to nije u nadležnosti škole.Možda je u pravu,ali...
maja lukic Odgovori
Deca su inace za tri dana sakupila 96.000 dinara!U ponedeljak 26.05. je novo okupljanje,dodjite donirajte koliko mozete i budite deo ovog divnog projekta!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.