Komentara: 18
Pregleda: 16558

U subotičkoj bolnici tri kovid pozitivne osobe, svi u stabilnom zdravstvenom stanju

05.06.2020. u 16:41h > 23:11
Izvor: Subotica.com
Poslednjih nedelju dana u Opštoj bolnici Subotica registrovane su ukupno tri Kovid-19 pozitivne osobe, od čega jedna medicinska sestra i dva nemedicinska radnika, saopštila je ova zdravstvena ustanova.
U subotičkoj bolnici tri kovid pozitivne osobe, svi u stabilnom zdravstvenom stanju

Kako se navodi, svi oboleli se nalaze na bolničkom lečenju i stabilnog su zdravstvenog stanja.

- Kontinuirano sprovodimo mere za rano otkrivanje, kontrolu i sprečavanje širenja zaraze Kovid-19 - kratko su prokomentarisali. - Epidemiološka situacija u bolnici je stabilna, a rad se odvija uobičajnjeno, po već planiranim aktivnostima.

Nešto ranije, tokom prepodneva, gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, rekao je novinarima da po njegovim saznanjima nema porasta obolelih od korona virusa, da su neistinite informacije o velikom broju koje su plasirane u javnost, te da je broj zaraženih, koliko on zna, ukupno 57 od prvog dana i prvog slučaja u Srbiji.

Po informacijama koje dnevno plasira zvanični sajt Ministarstva zdravlja, a koji podatke dobija iz Instituta "Batut", u Subotici je od 19. maja do današnjeg dana evidentirano devet kovid-19 pozitivnih osoba, u tom periodu najviše tri dnevno, trećeg juna. Nažalost, podaci sa specijalizovanog sajta Ministarstva zdravlja nisu uvek bili uporedljivi sa onim koje su mediji dobijali na lokalnom nivou, objašnjavajući tu pojavu da tokom vanrednog stanja podaci nisu uvek usklađeni, odnosno obrađeni u isto vreme na celoj teritoriji Srbije.

U subotičkoj bolnici tri kovid pozitivne osobe, svi u stabilnom zdravstvenom stanju

Takođe, poslednja zvanična informacija je da su od posledica zaraze korona virusom sa teritorije Grada Subotice preminule ukupno tri osobe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 16558

Povezane vesti

Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.