Komentara: 16
Pregleda: 15362

Trenutno 15, ukupno 77 zaraženih koronom - epidemiološka situacija na lokalu "u skladu sa stanjem u republici"

24.06.2020. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je trenutno 15 građana pozitivno na virus covid-19. Na današnji dan, u subotičkoj bolnici nema pacijenata koji se nalaze na lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti, a da su zaraženi ovim virusom.
Trenutno 15, ukupno 77 zaraženih koronom - epidemiološka situacija na lokalu "u skladu sa stanjem u republici"

Po podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, trenutna epidemiološka situacija u našem gradu je u skladu sa situacijom na nivou države i nije neočekivan porast broja obolelih, budući da veliki broj građana ne koristi zaštitna sredstva, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

U Subotici je trenutno registrovano 15 slučajeva zaraze virusom covid-19. Od toga, dvoje sugrađana je smešteno na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, a 13 se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, i radi se o mlađoj populaciji, među kojom su i sportisti.

- Od početka epidemije, registrovane 6. marta, u Subotici je ukupno zabeleženo 77 pozitivnih na korona virus, uključujući i pripadnike vojske i policije, a troje je preminulo. Od poslednjeg zvaničnog izveštaja Kriznog štaba nije bilo smrtnih slučajeva - saopštili su nadležni.

Iz Gradskog štaba su podsetili na jučerašnju odluku nacionalnog Kriznog štaba po kojoj su zaštitne maske obavezne u gradskom i međugradskom prevozu, kao i da se preporučuje nošenje maski u javnim ustanovama, poštama, bankama, prodavnicama, tržnim centrima.

- Završen je kompletan epidemiološki nadzor Opšte bolnice Subotica vezan za situaciju nakon inicijalnog asimptomatskog slučaja otkrivenog na Odeljenju ginekologije i akušerstva. Broj inficiranih u ovoj ustanovi ostao je isti od početka otkrivanja slučaja (četiri zaposlena i jedna pacijentkinja), odreagovano je hitno prema svim važećim protokolima i rigoroznim merama je širenje kovida uspešno suzbijeno. Nije registrovan niti jedan sekundarni slučaj oboljevanja, što je dokaz uspešno sprovedenih mera - navodi se u saopštenju Gradskog štaba. - Bolnica nijednog momenta nije obustavljala rad nijednog odeljenja, i radi nesmetano prema planu i programu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 15362

Povezane vesti

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

štab za vanredne situacije

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.