Komentara: 6
Pregleda: 4660

Počeo drugi krug podele dezinfekcionog sredstva i zaštitnih maski

22.04.2020. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
Dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske koje je obezbedio Grad Subotica, predstavnici privatnih domova za stare, gradskih udruženja i organizacija mogu besplatno preuzeti u distributivnom centru Poslovnog inkubatora Subotica od 9 do 13 časova.
Počeo drugi krug podele dezinfekcionog sredstva i zaštitnih maski

Drugi krug podele preventivnih sredstava u borbi protiv novog korona virusa počeo je danas u Poslovnom inkubatoru Subotica, a namenjena su privatnim domovima za stare i gradskim udruženjima i organizacijama koje se brinu o osetljivim grupama.

Kako navodi Srđan Ivanović, direktor Poslovnog inkubatora, predstavnici Udruženja gluvih i nagluvih, Udruženja slepih i slabovidih, Udruženja distrofičara, Udruženja amputiranih i rođenih sa malfromacijama, Udruženja korisnika vojnih penzija, Udruženja bubrežnih invalida, Udruženja izbeglih i doseljenih Srba, Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, "Plavo srce 024", "Stav +", Organizacije invalida rada, Edukativnog centra Roma, Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, te Centra za pravi život, mogu preuzeti sredstvo za dezinfekciju i zaštitne maske od 9 do 13 časova.

- Do sada je devet udruženja primilo sredstva i dodeljivanje se nastavlja sve dok svi oni ne budu obezbeđeni najpotrebnijim u ovoj vanrednoj situaciji - kaže Ivanović, dodajući da se količnina maski i natrijum hipohlorita dodeljuje u skladu sa potrebama i brojem članova udruženja. - Njima ova pomoć zaista mnogo znači, jer u ovom vremenu, kada je nabavka ovih preventivnih sredstava otežana, a opet neophodna za svakodnevno funkcionisanje, drago im je što mogu da ih dobiju i da neko brine o njihovim potrebama.

Počeo drugi krug podele dezinfekcionog sredstva i zaštitnih maski

Podelu besplatnih dezinfekcionih sredstava i maski, Grad je započeo početkom meseca, kada je podeljeno oko 7.000 litara natrijum hipohlorita državnim institucijama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, gerontološkim centrima, a takođe i privatnim domovima za stare, školama i drugim ustanovama u Subotici. Nakon toga, dezinfekciona sredstva su podeljena i predsednicima skupština stanara zgrada, a iz distributivnog centra Poslovnog inkubatora kažu da će se podela nastaviti i u narednim nedeljama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 dana
Komentara: 6
Pregleda: 4660

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

poslovni inkubator subotica

srđan ivanović

dezinfekcija

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.