Komentara: 2
Pregleda: 2307

U Prihvatilištu za beskućnike trenutno borave četiri korisnika

18.01.2021. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
U proteklih nedelju dana, spas od niskih temperatura u privremenom Prihvatilištu za beskućnike pronašlo je četvoro naših sugrađana, koje je uputio Centar za socijalni rad. Na adresi Gajeva 50 obezbeđen im je smeštaj, hrana i lekarski pregledi, a rad se odvija uz poštovanje protivepidemijskih mera.
U Prihvatilištu za beskućnike trenutno borave četiri korisnika

Brigu o našim sugrađanima koji nemaju krov nad glavom u privremenom Prihvatilištu vode zaposleni i volonteri Crvenog krsta i organizacije "Karitas", koji su im na raspolaganju 24 časa. Uz smeštaj i tri obroka dnevno, korisnicima se po potrebi obezbeđuju adekvatna odeća i obuća, kao i lekarski pregledi, a ono po čemu je ova godina drugačija, jeste da se pridržavaju i protivepidemijskih mera po preporuci Zavoda za javno zdravlje Subotica.

- To znači da je obavezno nošenje zaštitne maske, držanje distance i redukcija kontakata, kao i svakodnevno merenje temperature. U radu se pridržavamo preporuka koje se odnose na redovno provetravanje prostorija i dezinfekciju prostora na dnevnom nivou, odnosno svih radnih površina, podova, stolova i kreveta - kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

U Prihvatilištu za beskućnike trenutno borave četiri korisnikaIako se u narednim danima očekuje otopljenje, te da dnevne temperature budu i do 10 stepeni u plusu, naš sagovornik ističe da za sada ne postoji namera da se Prihvatilište zatvori, te da će o tome odlučivati svi koji učestvuju u radu ovog privremenog smeštaja.

- Sagledaćemo situaciju sa Centrom za socijalnim rad, Crvenim krstom i "Karitasom", na osnovu čega ćemo doneti odluku. Ako stručna služba Centra za socijalni rad proceni, razmotrićemo, ali za sada nemamo nameru da zatvaramo - poručuje Đukanović.

Za potrebe rada privremenog Prihvatilišta za beskućnike ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno 500.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2307

Povezane vesti

Povezane teme

prihvatilište za beskućnike

ilija đukanović

privremeno prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.