Komentara: 6
Pregleda: 5157

U javnom sektoru najniže plate ostaju nepromenjene

08.11.2012. u 21:39h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se utvrđivanje zarada zaposlenih u javnom sektoru ne odnosi na zaposlene sa najnižim primanjima, prenosi Tanjug.
U javnom sektoru najniže plate ostaju nepromenjene

Ocenjeno je da je, u uslovima ekonomske krize, "položaj zaposlenih u javnim preduzećima, akcionarskim društvima i društvima sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač Republika, autonomna pokrajina ili jedinice lokalne samouprave, nepovoljan i da bi ograničavanje zarada na način predviđen članom 3. i 4. Zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru doveo veliki broj radnika u još nepovoljniji položaj".

Član 3. reguliše visinu koeficijenta za prateće i pomoćno-tehničke poslove, dok član 4. precizira pravo na uvećanu zaradu zaposlenih u javnom sektoru.

Povodom protesta javnog i javno-komunalnog sektora u vezi sa zahtevima za izmenu Zakona o utvrđivanju maksimalnih zarada u javnom sektoru, nadležni su ove sedmice objasnili da je cilj zakona da se ograniče prekomerne zarade menadžmentu u javnim preduzećima, a ne onim ljudima sa nižim primanjima.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5157

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.