Komentara: 7
Pregleda: 4828

Turnir "Basketica Aleksandrovo" u subotu na novoj tartan podlozi

10.08.2018. u 17:49h
Izvor: Subotica.com
Majstori ulične košarke iz cele Srbije okupiće se i ove godine na tradicionalom tuniru "Basketica Aleksandrovo", s tim da od ove godine imaju obećanu tartan podlogu i prave uslove za otvorenu borbu pod obručima.
Turnir "Basketica Aleksandrovo" u subotu na novoj tartan podlozi

Turnir u basketu na terenu u Aleksandrovu (sportski kompleks Bratstva) održava se ove godine jubilarni peti put. Organizatori su prošle godine otkazali turnir iz bezbednosnih razloga, pošto nisu dobili najavljeni tartan, ali nadležni su se ove godine potrudili da ispune obećanje i posle asfaltiranja terena postave i tartan podlogu, sa kojom su korisnici vrlo zadovoljni.

Brzo se pročulo da turnir nastavlja tradiciju i šesnaest ekipa, koliko je i bio limit, je rezervisalo svoje učešće. Prema rečima organizatora očekuj se ekipe iz Sremske Mitrovice, Svilajnca, Novog Sada i najveći broj naravno iz Subotice.

- Nagradni fond je preko 51.000 dinara, plus robne nagrade. Uspeli smo da obezbedimo da svaki učesnik dobije majicu. Voda je obezbeđena za sve učesnike a za posetioce će biti obezbeđeni hladni napitci koji ce se prodavati po veoma pristupačnim cenama. - kažu organizatori

Turnir "Basketica Aleksandrovo" u subotu na novoj tartan podlozi

Izvlačenje grupa će se održati u 13,30 časova, a turnir ce početi posle 14 časova. Organizator je pozvao prijavljene ekipe da dođu na vreme i prisustvuju žrebu i blagovremeno se pripreme za početak tunira.

Meč u basketu traje 10 minuta, odnosno završava se kada neka ekipa stigne do 21. poena. Sudije dolaze iz Novog Sada i igraće se po 3x3 basket pravilima. Završnica turnira, odnosno najuzbudljiviji dueli, se očekuje oko 19 časova. Takođe, biće održano i takmičenje u šutiranju trojki.

S obzirom da su tartan podlogu dobili tek krajem jula, malo je bilo vremena da se turnir oživi, da se nađu sponzori i partneri u ovoj lepoj sportskoj priči. Organizatori se zahvaljuju svima koji su se odazvali i pomogli održavanje turnira.

- Zahvaljujemo se svim sponzorima turnira, a to su pre svih Al pack, Jasimpex, Voda Voda, Direct Advertising, kafe "Piccolo". Zahvaljujemo se i gradu što su ispunili obećanje i stavili nam tartan podlogu. Takođe, očekujemo da nastave da ulažu u omladinu Aleksandrova koja će ovim turnirom dokazati da to i zaslužuje. - ističu iz organizacije, a zatim se i posebno zahvaljuju Nikoli Kaliniću, našem Subotičaninu i internacionalcu i reprezentativcu, koji je pomogao u promociji turnira.

Turnir "Basketica Aleksandrovo" u subotu na novoj tartan podlozi

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4828
Povezane teme

aleksandrovo

basket

turnir u basketu

basketica aleksandrovo

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.