Komentara: 15
Pregleda: 4984

Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

28.06.2018. u 12:09h > 14:04
Izvor: Subotica.com
Sportisti, rekreativci i ljubitelji basketa u Aleksandrovu, do kraja jula dobiće dugoočekivanu tartan podlogu na košarkaškom terenu, najavljuje Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Pored ovog, tartan podlogu dobiće još tri terena na Paliću, dva odbojkaška i jedan košarkaški, čime se nastavlja ulaganje u sportsku infrastrukturu.
Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

Košarkaški teren "Bratstva" u Mesnoj zajednici Aleksandrovo, dom je velikog broja sportista, rekreativaca, ljubitelja basketa i košarke svih generacija, kao i domaćin turnira, kojeg stanovnici ovog naselja organizuju tokom avgusta. Ipak, tradicionalni turnir "Basketica Aleksandrovo", koji godinama unazad okuplja veliki broj ekipa i zbližava mlade iz više mesnih zajednica, prošle godine nije održan, iz istih razloga zbog kojih možda neće ni ove.

- Duži niz godina organizujemo turnir, uz podršku MZ "Aleksandrovo" i sponzora koji su prepoznali dobru energiju i pozitivne trenutke ovog tradicionalnog basketaškog turnira, ali pre svega ličnim angažovanjem i sredstvima. Godinama unazad smo molili ljude iz Grada da nam izađu u susret i pomognu da se teren sredi jer ovde se skoro svakodnevno okupljaju sugrađani svih uzrasta, ali tartan još uvek nismo dočekali. - kažu iz organizacije turnira "Basketica Aleksandrovo" - Pred svaki turnir organizujemo radnu akciju, svako donese šta može, pokosimo travu i učinimo da ovaj teren bude lepo uređen i pristojno dočeka sve goste. Iako nam je teren prošle godine presvučen, odlučili smo da zbog bezbednosti samih igrača ne rizikujemo i sačekamo bolja vremena, odnosno tartan podlogu, jer reflektore i dobre koševe već imamo. Nažalost, organizacija i ovog turnira će nam zavisiti od tartana.

Mladi iz MZ "Aleksandrovo" više puta su apelovali na nadležne da im pomognu u sređivanju terena, u poslednje dve godine došlo je do pomaka i obećano je da će im se u dogledno vreme rešiti problem. Delimično, to je ispunjeno stavljanjem sloja asfalta, čime je podloga izravnata i nema više pukotina, ali basketaši i dalje čekaju tartan.

Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

SIMOVIĆ: PLANIRAJTE TURNIR, TARTAN PODLOGA BIĆE DO KRAJA JULA!

Iz Gradske uprave mole za još malo strpljenja, ističući da će ovaj problem konačno doći na red ovog leta, te da će Aleksandrovčani moći bezbrižno i bezbedno da zaigraju pod obručima.

- Ove godine ćemo realizovati projekat, koji svi poklonici košarke u Aleksandrovu dugo očekuju, a to je postavka tartan podloge na košarkaškom terenu. Sve pripremne aktivnosti su obavljene i tokom jula će biti sprovedeni radovi. Na ovaj način, pružiće se bolji uslovi za mnoge sportiste svih uzrasta, koji svakodnevno borave na ovom terenu -  najavljuje Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

Prema njegovim rečima, Grad Subotica je primio i donaciju Naftne industrije Srbije, u iznosu od 3,7 miliona dinara, a taj iznos biće uložen u nedavno renovirane sportske terene na obali Palićkog jezera.

- Naime, dva odbojkaška i jedan košarkaški teren takođe ćemo presvući tartan podlogom, a između rukometnog i ta tri terena, postavićemo zaštitnu ogradu, kako bi se izbegao prelazak lopte s jednog terena na drugi - dodaje Simović.

Kako je ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan od glavnih ciljeva gradske vlasti, u protekle dve godine, tartan podlogu dobili su košarkaški tereni u OŠ "Jovan Mikić" i Sportsko-rekreativnom centru "Prvomajska". U dvorištu OŠ "Kizur Ištvan" izgrađen je novi sportski teren, u OŠ "Ivan Milutinović" zamenjen je parket u fiskulturnoj sali, dok su fiskulturne sale u celosti renovirane u OŠ "Sveti Sava" i OŠ "Sonja Marinković". Na obali palićkog jezera izgrađen je teren za basket, kao i teretana na otvorenom.

Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

Tartan podloga na terenu u Aleksandrovu do kraja jula

Od većih projekata, uspešno je realizovana klimatizacija Hale sportova, postavka novog balona u Dudovoj šumi i reflektora na Gradskom stadionu, a želja lokalne samouprave je da do kraja mandata završi još jedan veliki infrastrukturni projekat - pokrivanje Gradskog klizališta.

- Pronašli smo projekat koji je dobar, međutim dozvole za njega su stare, te smo sada u procesu nabavke nove dozvole i dokumentacije koja je neophodna da bi se pristupilo javnoj nabavci. Kada budemo imali spremnu svu dokumentaciju i gotov projekat, konkurisaćemo za sredstva kod pokrajine i republike, čime će se i Gradsko klizalište pokriti - poručuje član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Izvor: Subotica.com
Košarkaški teren Košarkaški teren Košarkaški teren Košarkaški teren Košarkaški teren Košarkaški teren Košarkaški teren Košarkaški teren
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4984

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški teren

nemanja simović

košarka

basketica aleksandrovo

ulaganje u sportsku infrastrukturu

tartan podloga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.