Komentara: 24
Pregleda: 10356

Turistički vodič kroz centar grada

28.11.2012. u 15:58h
Sa vaše leve strane imate, ili nemate (sve zavisi od ugla gledanja) zgradu Narodnog pozorišta, direktno ispred vas čuvena Zelena fontana od Žolnai keramike, doduše sada obložena trulim daskama, a sa vaše desne strane sveža svinjska polutka, naslonjena na Gradsku kuću - lepoticu Subotičke secesijske arhitekture... Dobrodošli u Suboticu!
Turistički vodič kroz centar grada

Pre dva dana počeo je da se montira ogromni šator na sred Gradskog trga, neposredno uz Gradsku kuću. Već u samom startu privukao je pažnju svojim prostiranjem, ali i načinom gde i kako je pozicioniran.

Mnogi građani su u svojim reakcijama na ovaj montažno-demontažni objekat i generalno "vašarski centar" svojim nezadovoljstvom "zapištali" u pištaljki "Vašar na sred grada" u kojoj su se neki zapitali zašto je bilo potrebno da se buši, da li nam ovako nešto treba u centru grada - išlo se do komentara tipa "nije valjda da će da kolju svinje u centru?!" ili "nekad moderan evropski centar, danas ruralna atrakcija", ali zajedničko je za sve da smatraju da lokacija nije prikladna - sa čime bi se i mi iz redakcije složili.

Turistički vodič kroz centar gradaOvakvi tipovi sajmova su se i ranije održavali i nije sporno da treba da postoje, ali stiče se utisak da bi se lokacije i površina generalno trebali pažljivije birati.

Bilo je i nekih ideja da se preuredi zgrada Narodnog pozorišta, odnosno zgrada poslovno-kulturne namene u izgradnji privremno preuredi da može makar na prva dva sprata da ugosti ovakva dešavanja - možda čak i izložbe ili neka druga kulturna dešavanja, da se to ponudi učesnicima bez naknade, ali da to ne bude mesto tipa buvljak ili svratiše za kojekava sumnjiva lica, već da bude uređeno u skladu sa bezbedonosnim uslovima, shodno realnim potrebama i da ovaj nedovršeni objekat nađe svoju privremenu namenu odnosno da koristi u neke svrhe dok se ne počne nešto konkretno sređivati.

Više od godinu dana kamera koju smo postavili na Gradsku kuću 24 časa dnevno prenosi slikom dešavanja na potezu od Maksija (bivše robne kuće "Centar") pa po dubini do Jadrana.

Danas mnogi građani koji svakodnevno posećuju ovu kameru (preko 2.000 pregleda dnevno) čude se čudom šta im je to "parkirano" u krupnom planu. Loša reklama za centar grada koji je već ionako neugledan i zapušten, složio bi se verovatno svaki građanin ovog grada.

Sreća pa ovo traje samo do 3. decembra... ali šta je sledeće, neko bi trebalo da se zapita!

Ovako je to počelo...

Turistički vodič kroz centar grada

A danas to izgleda ovako...

Turistički vodič kroz centar grada

Neki od komentara posetilaca na našoj Facebook stranici...

Turistički vodič kroz centar grada

Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada Svinjokoljski dani u centru grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 10356

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.