Komentara: 42
Pregleda: 10377
Foto

Traktori pred Gradskom kućom

03.12.2015. u 13:07h > 02.12.2015. u 15:01h
Izvor: Subotica.com
Poljoprivrednici, nezadovoljni podacima o ukupnoj površini državnog poljoprivrednog zemljišta, sa oko 40 traktora protestvovali su jutros ispred Gradske kuće.
Traktori pred Gradskom kućom

- Već deseti dan protestnom vožnjom iskazujemo svoje nezadovoljstvo i tražimo da se zakon o poljoprivrednom zemljištu povuče iz procedure jer je tako loš da se amandmanima ne može popraviti - objašnjava Miroslav Kiš, predsednik Asocijacije poljoprivrednika. - Policija nas ne pušta da izađemo iz grada, da ostvarimo svoje zakonsko pravo da se krećemo putevima, pa smo odlučili da se odkrenemo i dođemo pravo u centar grada, da pitamo vlast da li uopšte znaju koliko ima državnog poljoprivrednog zemljišta na području grada.

Traktori pred Gradskom kućom

Po njegovim rečima, sutra u deset sati u Novoj opštini biće održana zajednička tribina gde će učestvovati svi akteri, od katastra, ministarstva i komisija, do poljoprivrednika.

- Želimo da se utvrdi koliko zaista imamo poljoprivrednog obradivog zemljišta i zašto u njih spadaju i groblja, fudbalski tereni, autoput... - dodaje Kiš.

Traktori pred Gradskom kućom

Poljoprivrednici tvrde da je fond državnog poljoprivrednog zemljišta povećan kako bi se domaći i strani tajkuni domogli još većih poseda. Po novim izmenama zakona, 30 odsto poljoprivrednog zemljišta, predviđenog za zakup za pravna lica, činilo još veće površine.

Gradonačelnik: Nisu istinite tvrdnje poljoprivrednika

Traktori pred Gradskom kućom

Jene Maglai je nakon sastanka sa Kišom izjavio da priče koje je dotični izneo nisu istinite i da Grad na osnovu podataka iz katastra i na osnovu izlazaka na teren, tačno u hektar zna koliko ima državnog zemljišta koje se obrađuje.

- "Svo zemljište koje je u državnoj svojini i koje može da se obrađuje jeste u programu za izdavanje, osim nekoliko parcela koje su iz raznoraznih razloga privremenim merama izuzete iz licitacija, kao što je to, na primer, crkveno zemljište", rekao je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom Traktori pred Gradskom kućom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 10377

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.